Αττική Οδός: Περίπου 3.000 αιτήσεις αποζημίωσης εγκρίθηκαν για την κακοκαιρία «Ελπίς»

10 mins read

Περίπου στις 3.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν από την Αττική Οδό μέχρι στιγμής προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις για τον πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών και οχημάτων στα χιόνια λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 2.984 αιτήσεις για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν την ημέρα της χιονοθύελλας ενώ προς έγκριση βρίσκονται επιπλέον 545 αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εταιρεία και τον έλεγχο που διενεργήθηκε για λογαριασμό της από την Deloitte, από τις 12.000 αιτήσεις που έγιναν για την αποζημίωση, μόνο οι 3.500 ήταν σε θέση να αποδείξουν πως πράγματι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι οδηγοί κατά την αίτησή τους έπρεπε να δηλώσουν την ώρα και την ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος, είτε καταθέτοντας την απόδειξη των διοδίων, εφόσον η είσοδός τους στον αυτοκινητόδρομο έγινε όσο ακόμη ζητούνταν η πληρωμή τους, είτε δηλώνοντας αν συνομίλησαν με εκπροσώπους της εταιρείας, αφού οι κλήσεις καταγράφονται και στέλνοντας έως τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνες τις ώρες από το σημείο αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούσαν να επικαλεστούν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να αποδείξει το βάσιμο της αίτησής τους.

Μέχρι στιγμής 480 άτομα έχουν ήδη λάβει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 106 αναμένεται να τη λάβουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει η πληρωμή του προστίμου, που αποφασίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου να επιβληθεί στις εταιρείες «Αττική Οδός» και «Αττικές Διαδρομές», ύψους 1 εκατ. ευρώ στην καθεμία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα