Η Ξένη Δημητρίου αποφάσισε την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου για Novartis

8 mins read

Την απόφαση να ανασύρει από το αρχείο τις μηνύσεις του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Novartis έλαβε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα του πρώην επόπτη των εισαγγελέων διαφθοράς, επίσης, αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή οποίος επικαλείτο για την ανάσυρσή τους νέα στοιχεία, αν και ο ίδιος τις είχε αρχειοθετήσει.

Συγκεκριμένα, τα νέα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Αγγελής αφορούν σε 10 έγγραφα που προσκόμισε μαζί με το αίτημά του τα οποία ωστόσο όπως αναφέρει στην παραγγελία της η κ.Δημητρίου αν και ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο ο κ.Αγγελής έρχεται “όψιμα” στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019 να ζητήσει βάση αυτών την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο. Από αυτά, τα 4 ενώ ήταν χρεωμένα στον κ.Αγγελή, ακόμη δεν έχει επιστρέψει τα πρωτότυπά τους στην Εισαγγελία ως όφειλε ενώ άλλα 5 δεν έχουν πρωτόκολλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας της έρευνας η κυρία Θεοδώρου θα εξετάσει μόνο την
τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Facebook Comments