ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρώτα θα αποφασίσει το ΣτΕ και... μετά το ΚΑΣ για το ξενοδοχείο......

Πρώτα θα αποφασίσει το ΣτΕ και… μετά το ΚΑΣ για το ξενοδοχείο… γίγας στην Ακρόπολη

Το… μπαλάκι στο Συμβούλιο της Επικρατείας πετάει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου 5, στου Μακρυγιάννη.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του το ΚΑΣ αποφάσισε να αποδεχθεί τη σύνδεση του κτιρίου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ωστόσο θα εκφράσει ολοκληρωμένη άποψη μετά την την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 10 Μαΐου όπου θα εξετασθεί η νομιμότητα της οικοδομικής άδειας του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει καταγγελίες για το ύψος του κτιρίου (32 μέτρα συν την απόληξη που είναι άλλα 3,40 μέτρα) και τη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που διατηρεί η εταιρία ενώ ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Ευμορφίδης, δήλωσε: «Εκτελέσαμε κατά γράμμα τη νόμιμη άδεια που πήραμε. Και οι τρεις πολεοδομικοί έλεγχοι που σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό. Το κτίριο έχει κτισθεί με χρήματά μας, όχι με δάνεια».

Το ξενοδοχείο είναι χωρητικότητας 97 κλινών και έχουν ήδη προσληφθεί 60 άτομα από τα συνολικά 100 που προβλέπεται να απασχοληθούν. Παράλληλα εγκρίθηκε, υπό όρους, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά. «Αγκάθι» αποτελεί ο ένας από τους έξι ουρανοξύστες, στην περιοχή Χασάνι καθώς οι καταγγελίες αναφέρουν πως θα καλυφθεί η θέα προς το λόφο ο οποίος είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.