ΑρχικήΠολιτικήΑρχίζουν τα... όργανα στο ΚΙΝΑΛ: 'Εκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί η Φώφη μετά τη...

Αρχίζουν τα… όργανα στο ΚΙΝΑΛ: ‘Εκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί η Φώφη μετά τη ρήξη με Βενιζέλο

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η Φώφη Γεννηματά για να κρατήσει τις ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα όργανα του Κινήματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με την Πολιτική Γραμματεία, όπου η κυρία Γεννηματά αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Το ΚΙΝΑΛ μοιάζει με καζάνι που βράζει και  ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος στα όργανα επισημαίνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει πολιτικό και θεσμικό μέλλον μπροστά του».
Η Φώφη Γεννηματά προσέρχεται στη συνεδρίαση “τραυματισμένη” από τις περιφερειακές εκλογές, αφού ο εκλεκτός της και μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχασε τις εκλογές.

Η ήττα θεωρείται από πολλές απόψεις συμβολική, αφού η κυρία Γεννηματά έριξε όλο το προσωπικό της βάρος για την επανεκλογή του Απόστολου Κατσιφάρα και περιόδευσε στην περιφέρεια μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου για να στηρίξουν τον εκλεκτό της ηγεσίας. Η ήττα θεωρείται διπλά συμβολική, γιατί ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά ότι προσπαθεί να ρίξει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτήν την προοπτική εξυπηρετεί η απομάκρυνσή του, η σύμπλευση του Απόστολου Κατσιφάρα με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα αποδείχθηκε καταστροφική.

Σε κάθε περίπτωση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, λένε κομματικά στελέχη, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο: Να προχωρήσει σε ρήξη με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν από τις εκλογές θολώνοντας το μήνυμα που θα έπρεπε να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον νέο πολιτικό σκηνικό που διαγράφεται μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.