Τι απαντά ο Βούτσης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη «μηχανή εκβιασμών της Βουλής» ενόψει εκλογών

24 mins read

Οι συνεχείς καταγγελίες τις τελευταίες μέρες της Ζωής Κωντασταντοπούλου οτι σκοπίμως η Βουλή δεν δημοσιοποιεί τα πόθεν έσχες των βουλευτών των τελευταίων ετών, προκειμένου να μπορεί ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βούτσης να εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα ενόψει εκλογών, έκαναν τον κ. Βούτση να απασφαλίσει.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε άγρια επίθεση κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί καν να την παρακολουθήσει νοητικά σε όλα αυτά που λέει και κάνει.

Αφορμή για αυτή την σκληρή επίθεση ήταν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα και του Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρεται στις συγκεκριμένες καταγγελίες. Ως προς αυτό το δημοσίευμα ο κ.Βούτσης είπε ότι αν δεν είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου θα θεωρούσε το σημερινό δημοσίευμα πρωταπριλιάτικο αστείο.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτά τα πράγματα αν μπορούσα να τα παρακολουθήσω εννοώ και νοητικά θα μπορούσα να καταλήξω και σε συμπεράσματα. Μου είναι αδιάφορο εντελώς. Με ενδιαφέρει να μην αναπαράγονται όταν μπορούν να απαντηθούν και απαντιούνται πειστικά σημείο προς σημείο. Από κει και πέρα ο καθένας ενόψει και των εκλογών μπορεί να λέει ό,τι θέλει όπου θέλει.

Η αρχή και το τέλος όλων αυτών των καταγγελιών είναι από την κ. Κωνσταντοπούλου αυτή τα αναπαράγει γιατί κάποιοι θεωρούν ότι έχει γνώσεις γύρω από το τι συμβαίνει στη Βουλή, ασχέτως αν για ένα οκτάμηνο η ίδια δεν είχε κάνει τίποτα για το θέμα αυτό όπως και για άλλα. Ωστόσο καθόλου δε με διαφέρει. Κάτι τέτοιο το οποίο λέγεται συνεχώς πολλές φορές, το αναπαράγει ο κ. Παπαχρήστος και εμπλέκει και τον εαυτό του μέσα. Ουδέποτε έχουμε δει κανενός δημοσιογράφου το πόθεν έσχες,ούτε είχαμε πρόσβαση σε κανένα, ούτε έχουμε διαρρεύσει σε πολιτικό αρχηγό στοιχεία από πόθεν έσχες δημοσιογράφων.»

Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η Βουλή δεν έχει κανένα έλεγχο σε πόθεν έσχες πέραν των βουλευτών και πρόσθεσε ότι τα πόθεν έσχες μετά το 2015 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λόγω ακύρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής τους από το συμβούλιο της επικρατείας μετά από προσφυγή των δικαστικών ενώσεων. Μάλιστα χαρακτήρισε fake news τις καταγγελίες ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός χρησιμοποιούν τα πόθεν έσχες για πολιτικό εκβιασμό

«Πρόκειται για περί fake news όχι απλά δεν έχει καμία σχέση αυτό που λέγεται ότι ο Βούτσης κάθεται πάνω στα πόθεν έσχες και δεν τα βγάζει ή ότι ο Τσίπρας είπε στο Βούτση μην τα βγάζεις, έγινε ακόμη ένα βήμα ότι έχουμε τους φακέλους για να κάνουμε εκβιασμούς, μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Υπάρχουν και όρια να λέγεται ότι έχει στηθεί μηχανή εκβιασμών από τη Βουλή λόγω εκλογών. Δεν γίνεται να υιοθετούνται τέτοιες δηλώσεις και να υπάρχει μια άποψη ότι εμείς δεν δημοσιοποιούμε τα πόθεν έσχες των τελευταίων ετών για να κάνουμε χειραγώγηση και εκβιασμούς στη βάση της δυνατότητες που έχουμε για πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Θα είχαν δημοσιοποιηθεί αν δεν υπήρχε η παρεμβολή πριν από ενάμιση χρόνο του συμβουλίου της επικρατείας. Από τη Βουλή δεν περνούν ούτε ελέγχονται οι δηλώσεις ούτε των δημοσιογράφων και των δικαστικών ούτε των άλλων υπόχρεων. Αυτά όλα χωρίς να περάσουν ποτέ από τη Βουλή χωρίς να έχει πρόσβαση η Βουλή πόσο μάλλον δικαιώματα δημοσιοποίησης βρίσκονται εδώ και τέσσερα χρόνια στην τρίτη μονάδα της γενικής Γραμματείας διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν έχει καμία σχέση η Βουλή. Με την τελευταία νομοθεσία θα έρθουν εδώ και οι δηλώσεις των δικαστικών, 5000 δηλώσεις προς έλεγχο και θα δούμε μετά την υποβολή τους και αν δεν υπάρχουν συνεχείς διακοπές για την μη δημοσιοποίηση τους πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον όγκο».

Facebook Comments