ΑρχικήΠολιτικήΤρία άκυρα από το Κίνημα Αλλαγής στον Τσίπρα και μια αγκαλιά με...

Τρία άκυρα από το Κίνημα Αλλαγής στον Τσίπρα και μια αγκαλιά με τον Κουίκ

Τρία και όχι ένα, είναι τα «άκυρα» του Κινήματος Αλλαγής στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για προσέγγιση.
Το πρώτο, ήταν εχθές όπου στην εκδήλωση του ινστιτούτου «Ένα» του Γιάννη Δραγασάκη με θέμα «Προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για μια προοδευτική συμπαράταξη», δεν παρευρέθηκε κανένα στέλεχος του και ο Γιάννης Δραγασάκης βρέθηκε μεταξύ «συγγενών και φίλων», με ομιλητές τους ήδη ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Δημήτρη Γιατζόλου που πολύ καιρό τώρα έχει ταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης. Συμμετείχε επίσης η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου και συντόνιζε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Φώτη Κουβέλη και τον ακολουθεί πιστά, τα τελευταία χρόνια.
Το δεύτερο αναμένεται να δοθεί την προσεχή Δευτέρα στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Αμέσως μετά θα συγκεντρωθούν δεκάδες υπογραφές από στελέχη παπανδρεϊκής προέλευσης αλλά και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Με την σημαντική σημείωση όμως, ότι όλοι τους απέχουν εδώ και πολύ καιρό από τις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής και κανένα ενεργό στέλεχος του κόμματος δεν θα υπογράψει το κείμενο.
Το τρίτο και πιο ηχηρό αναμένεται να δοθεί στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις αρχές Μαρτίου. Το παρών θα δώσει ο πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος φλερτάρει πάρα πολύ καιρό με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να έχει έστω και για λίγο την στήριξη ενός πρωθυπουργού, καθώς οι Σοσιαλιστές καταρρέουν και η ευρωομάδα τους αναμένεται να συρρικνωθεί . Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Λούκα Κατσέλη που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόσκληση ήταν εξαρχής αρνητική, το ίδιο και εκείνη της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να δώσει το παρών ενώ στο κόμμα χαρακτηρίζουν την εκδήλωση στημένη, προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει τον ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα για μια διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου έχουν εξανεμιστεί και επίσημα πια μετά την σκληρή απάντηση του ίδιου και τα πυρά του κατά του Άγγελου Τόλκα και του Θάνου Μωραϊτη, για τους οποίους άφησε αιχμές για καιροσκοπισμό.
Ακόμα πιο σκληρή ήταν η απάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι «δεν έχουμε ξεχάσει ποιοι ήθελαν κρεμάλες για τον Παπανδρέου».
Τρία άκυρα λοιπόν και βέλη από την πλευρά Παπανδρέου για τον Αλέξη Τσίπρα που μένει αγκαλιά με τους ΑΝΕΛ εσωτερικού, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Τέρενς Κουίκ και στελέχη από το κάτω ράφι της κεντροαριστεράς.
Σίγουρα δεν είναι αυτό που επιθυμεί, καθώς το άνοιγμα στην κεντροαριστερά έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στις οργανώσεις, ενώ παραμένει στρατηγική επιλογή και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού.