Τσίπρας από Βρυξέλλες: Πρέπει να σταματήσει η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία

8 mins read

Ο πρωθυπουργός πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι ελπίζει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δυο ξεκάθαρες αποφάσεις σε δυο κρίσιμα ζητήματα.

Είπε ότι πιστεύει πως σήμερα θα αποκλειστεί το σενάριο εκλογής του κ. Βέμπερ και θα ανοίξει ο δρόμος για άλλες υποψηφιότητες. «Η πρώτη κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρουμε για το μέλλον μας είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Μ. Βέμπερ επικεφαλής της Κομισιόν. Ίνας πολιτικός που δεν ενώνει, αλλά διχάζει την Ευρώπη και έχει πάρει ακραίες θέσεις κατά του Νότου», τόνισε.

Όσον αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας υπογράμμισε ότι θα επιχειρήσει να συνεργαστεί με το Νίκο Αναστασιάδη και να δοθεί «ξεκάθαρο μήνυμα». «Πρέπει να σταματήσει αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσα τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις, διότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες», επεσήμανε. Επίσης, ανέφερε ότι πριν την Σύνοδο Κορυφής θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη για συντονισμό των κινήσεων.

Facebook Comments