ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά Πάρνηθα: 110 πυροσβέστες, 45 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη δίνουν...

Φωτιά Πάρνηθα: 110 πυροσβέστες, 45 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη δίνουν τη μάχη με τις φλόγες- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις- Θυελλώδεις οι άνεμοι

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας κι έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά κινείται προς τα πρώην βασιλικά κτήματα και όχι προς τον Δρυμό σε περιοχή που έχει καεί ξανά αλλά έχει χαμηλή βλάστηση.

Νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να είναι σε επιφυλακή.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα εστάλη στις 15:53 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων , Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων. Παράλληλα στην περιοχή έχουν γίνει και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

-Επαρχιακή οδό Μαλακάσας

– Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου

– Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου

– Τατοΐου και Χλόης

– Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη

Στο σημείο αυξάνονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κι αυτή τη στιγμή επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 40 έως 45 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, καθώς και πάνω από 10 υδροφόρες από την Περιφέρεια της Αττικής και του όμορους Δήμους.

Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της πυροσβεστικής πρόκειται για μια επικίνδυνη και δυνατή σε ένταση φωτιά με γρήγορη εξάπλωση. Αυτό που είναι επικίνδυνο και δύσκολο είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με ριπές που φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η κίνηση της φωτιάς είναι προς κατοικημένες περιοχές.

H φωτιά καθοδηγείται από τους ανέμους είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πυρομετεωρολόγος Θεόδωρος Γιάνναρος.