ΑρχικήΟικονομίαΤι έχουν τα έρμα και ψοφούν; Κλείνει και δεύτερο ιστορικό εργοστάσιο σε...

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν; Κλείνει και δεύτερο ιστορικό εργοστάσιο σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Και δεύτερο ιστορικό εργοστάσιο κλείνει μέσα σε λίγες ημέρες, χθες έκλεισε το εργοστάσιο που παράγει το γάλα Βλάχας για 45 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα έκλεισε το εργοστάσιο της Frigoglass στην Πάτρα. Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στην βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της, η Frigoglass (ή «ο Όμιλος») προχωρά στην άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας.

Η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι
παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικώς, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ