ΑρχικήΠολιτικήΣτη Ραμάλα ο Γεραπετρίτης - Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής...

Στη Ραμάλα ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη (16.11), στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής αρχής και με τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «η Ελληνική εξωτερική πολιτική είναι εξωτερική πολιτική αρχών. Δεν είναι μεσολαβητική. Στη βάση αυτή αντιμετωπίζουμε όλες τις κρίσεις με τον ίδιο τρόπο. Διαρκώς θα επιμένουμε ότι είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού. Η πολιτική μας στηρίζεται στο δίκαιο, όχι στην ισορροπία. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η Ελλάδα είναι κατά της τρομοκρατίας και καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, αλλά είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού, να υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Θέλω να σας πως ότι αύριο εγώ ο ίδιος θα ταξιδέψω στην έδρα της παλαιστινιακής αρχής, στη Ραμάλα, όπου θα έχω συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής αρχής και με τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι μία επίσκεψη η οποία έχει το νόημα να αναζητήσει τις διεξόδους».

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι επειδή έχουμε ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές και νομίζω ότι με αυτό το κεφάλαιο θα πορευθούμε. Η αίσθησή μου για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Αυτή την στιγμή το δικαίωμα άμυνας που αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή στο Ισραήλ βρίσκεται απέναντι σε εικόνες οι οποίες θα πρέπει να τύχουν άμεσης διαχείρισης. Εμείς είμαστε υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων ώστε να μπορέσουμε να διακρίνουμε τον Παλαιστινιακό λαό από την Χαμάς», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο ερώτημα πως επηρεάζει ο πόλεμος στο Ισραήλ την σχέση ΕλλάδαςΤουρκίας ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Τα πάντα συνεκτιμώνται, τα δεδομένα αλλάζουμε με μεγάλη ταχύτητα. Οι θεμελιακές διαφορές τις οποίες έχουμε το θέμα είναι να μην επηρεάζουν τις διμερείς μας σχέσεις. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με εθνική ελληνική κυριαρχία στο επίπεδο το δικό μου δεν έχουν τεθεί ποτέ, δεν έχει τεθεί ζήτημα αποστρατικωποίησης των νησιών. Δεν έχω ποτέ και καμία εντολή, ούτε από το ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε από τον ελληνικό λαό να μπω σε οποιαδήποτε τέτοια διαπραγμάτευση».