ΑρχικήΠολιτική«Πυρ ομαδόν» από στελέχη της Κεντροαριστεράς κατά Θεοχαρόπουλου - Τζουμάκα

«Πυρ ομαδόν» από στελέχη της Κεντροαριστεράς κατά Θεοχαρόπουλου – Τζουμάκα

Το ιδρυτικό στέλεχος, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συστρατευθεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Το δρόμο που χάραξε ο Στέφανος Τζουμάκας ακολούθησαν και άλλοι, όπως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που κατηγορούσε μέχρι πριν λίγους μήνες τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συστράτευση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον αμοραλιστή που βυθίζει τη χώρα (έτσι χαρακτήριζε μέχρι πριν λίγους μήνες τον πρωθυπουργό) αλλά και του Στέφανου Τζουμάκα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, είπε στο ΣΚΑΪ: «Αν ο Τσίπρας κάνει ακόμα δύο τρεις τέτοιες κινήσεις θα πάρουμε μεγάλα ποσοστά. Δεν κερδίζει κάτι δείχνει την απόγνωσή του. Ο κ. Τζουμάκας ήταν 25-30 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το νέο. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, μάζεψε στο Γαλάτσι με 100 πούλμαν κόσμο και «μαϊμού» υποψηφίους» (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μια χρήσης. Ήρθε με το αντιμνημόνιο, και αυτό θα τον οδηγήσει σε μεγάλη ήττα, γιατί ο Τσίπρας αποδείχθηκε μεγάλος ψεύτης. Έλεγε θα φέρει το νέο και συμπορεύεται με τον κ.Τζουμάκα, την κ. Κουντουρά, και τον κ. Κουίκ».

Ιδιαίτερα επικριτικός για τη μετακίνηση του Θ. Θεοχαρόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στην εκπομπή “Ήταν δίκαιο έγινε πράξη” των Γ.Κουβαρά-Γ. Πιέρρου στο “Πρώτο Θέμα”.

Όπως αποκάλυψε, δεν είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ γι’ αυτό και η απόφασή του τον αιφνιδίασε: “Όταν είχαμε ξεκινήσει την πολιτική πρωτοβουλία “Για μια νέα αρχή” που ήταν μια πρωτοβουλία πολιτών με αναφορές στον χώρο της ανανεωτικής αριστερά δεν είχαμε ως στόχο την μετακίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο κ. Λυκούδης. Ερωτηθείς για το ηθικό πλαίσιο που αμφισβητείται πλέον στην πολιτική εξαιτίας τέτοιων μετακινήσεων, απάντησε ότι τέτοιου τύπου μεταγραφές, με την μορφή συναλλαγών δεν έχουν σχέση με τις αξίες της αριστεράς.

Σφοδρή κριτική άσκησε, επίσης, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης για τις ενέργειες του Θανάση Θεοχαρόπουλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος: «Πρόκειται για μία ιταμή επιλογή επιστροφής- προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ τέσσερα χρόνια άσκησε αντιπολίτευση για τις οικονομικές πολιτικές, για το μεταναστευτικό, για το κράτος δικαίου και εντελώς ξαφνικά, με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών , διέγραψε όλη αυτή τη στάση. Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μία πρόφαση γιατί αποδείχθηκε ότι ο βασικός στόχος ήταν η προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ (…) Είναι θλιβερό ότι όλες αυτές οι ενέργειες που έγιναν χθες ξεπερνούν τα όρια της στοιχειώδους σοβαρότητας. Μία περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές αποφάσισε όχι μόνο να διαγραφούν όσοι εξελέγησαν στη νέα εκτελεστική γραμματεία στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και για όσους υπήρξε η υποψία ότι υπάρχει συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, με στόχο να υπάρχει απαρτία και τεχνητή πλειοψηφία για να τους βγουν τα κουκιά (…) Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται μία πολιτική μεταγραφών είτε με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία βρίσκονταν μέσα στο ΚΙΝΑΛ προκειμένου να δημιουργηθεί μία αίσθηση προοδευτικής συμμαχίας».