ΑρχικήΠολιτικήΌταν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θέλουν Μητσοτάκη

Όταν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θέλουν Μητσοτάκη

Η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε μια δυσάρεστη είδηση για το ΚΙΝΑΛ που έρχεται και δένει με ανάλογα ευρήματα σε προηγούμενες μετρήσεις:

“Θετική ή μάλλον θετική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει το 77,3% όσων ψήφισαν Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές του 2019, αλλά και σχεδόν ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οτι τα κομματικά τείχη δεν ορθώνονται στη βάση του παρελθόντος προκύπτει, εξάλλου, και από τη θέση που εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, καθώς σε ποσοστό 39,4% επίσης αποτιμούν θετικά το έργο της παρούσας κυβέρνησης. Αλλά δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που δείχνουν ένα νέο σκηνικό. Και με οικονομικούς όρους, η αποδοχή Μητσοτάκη στον χώρο των λεγόμενων μεσαίων στρωμάτων δείχνει συντριπτική (το 66,4% βαθμολογεί θετικά την κυβέρνηση), ενώ το 45% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής έχει καλύτερη εικόνα για τον Πρωθυπουργό από εκείνη που είχαν προ διετίας.

Ειδικά για τη διαχείριση της πανδημίας και παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό πλάνο επικροτεί και το 22% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η αποδοχή του πρωθυπουργού από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων δεν έχει τόση σημασία όσο η μεγάλη επιδοκιμασία του από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Γιατί εκεί αναμένονται εκλογές για την ηγεσία που εκ των πραγμάτων θα επηρεαστούν από αυτή τη δυναμική.