ΑρχικήΕπικαιρότηταΚόλπο με αναρρωτικές 40 ημερών από ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Κόλπο με αναρρωτικές 40 ημερών από ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας (άνευ πληρωμών) σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ήδη έχουν ξεκινήσει τα «κόλπα».

Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, σε δυο νοσοκομεία της χώρας, πολλοί είναι αυτοί που για να αποφύγουν την αναστολή της εργασίας τους, καταφεύγουν στη λύση της «αναρρωτικής άδειας».

Η πρώτη περίπτωση της συγκεκριμένης τακτικής έρχεται από την Αχαϊα και συγκεκριμένα από το Νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου 40  ανεμβολίαστα άτομα έχουν βγει σε αναρρωτική άδεια.  Κάτι που έχει οδηγήσει σε δυσλειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς  αναστέλλονται ξανά τα τακτικά χειρουργεία και το νοσηλευτικό ίδρυμα μετατρέπεται επί της ουσίας ξανά σε νοσοκομείο κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό θνητότητας από κορωνοϊό, στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Αγρινίου, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν πολύ υψηλό.

Η δεύτερη περίπτωση της ίδιας τακτικής, έρχεται από τα Χανιά, εκεί που γιατρός κατήγγειλε ότι δέχθηκε αίτημα αναρρωτικής άδειας από ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα συνολικά ανεμβολίαστους υγειονομικούς, προκειμένου να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Όπως τονίζει ο γιατρός «Ναι, αρνήθηκα να χορηγήσω αναρρωτική άδεια σε τρεις περιπτώσεις, μία από το ΕΚΑΒ και δύο από το νοσοκομείο Χανίων».