Παραμένει εύθραυστη η ελληνική οικονομία πράγμα που φάνηκε με την αντίδραση των αγορών κατόπιν της παροχολογίας του πρωθυπουργού στο Ζάππειο.
Χαρακτηριστικές είναι οι αποδόσεις των ομολόγων, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο διακινούνταν χθες στο 3,45%, από 3,35% μία ημέρα νωρίτερα, ενώ άνοδο είχε και η απόδοση του πενταετούς, που αυξήθηκε από το 2,25% στο 2,35%.
Η χρονική συγκυρία σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις αναβάλλουν την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα, για μία πιο ευνοϊκή περίοδο. Τόσο η αγορά χρήματος όσο και η αγορά κεφαλαίου αντέδρασε αρνητικά με πτώση άνω του 2% στο Γενικό Δείκτη επηρεάζοντας τις τραπεζικές μετοχές για ακόμη μία φορά.
Ακόμη κι αν οι δανειστές θέλουν να μας δώσουν με την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα, οι αγορές, οι οποίες έχουν επισημάνει εδώ και καιρό τις προκλήσεις της Ελλάδας εκτός Μνημονίων, φαίνεται να έχουν άλλη γνώμη.
Μετά την υποβολή του σχεδίου του APS στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήρθε μία περίοδος ανόδου των τραπεζικών τίτλων. Αυτή τη στιγμή όλοι περιμένουν την υλοποίηση του σχεδίου για αυτόματα μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων. Διαφορετικά, θα ζήσουμε νέο «βομβαρδισμό» των τραπεζών, ανάλογο ή μεγαλύτερο αυτού που είχαμε τους πρώτους μήνες του χρόνου.

