ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπίστευτα στοιχεία από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ: «Συνδικαλιστές είχαν χρόνια να πατήσουν...

Απίστευτα στοιχεία από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ: «Συνδικαλιστές είχαν χρόνια να πατήσουν στη δουλειά – 304 δεν κάνουν rapid»

Στο Action24 και την εκπομπή «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» με την δημοσιογράφο, Κατερίνα Δούκα, ήταν καλεσμένο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει ξεσπάσει με την άρνηση των εργαζομένων να  κάνουν rapid test και τα πρόστιμα τα οποία πέφτουν βροχή.

Όπως τόνισε ο κύριος Σκόδρας «Από τους 1.750 εργαζόμενους, έχει εμβολιαστεί το 50% των εργαζομένων, μικρότερο και από τον μέσο όρο της χώρας», παράλληλα στο γιατί δεν κάνουν τεστ είπε πως «Δεν γνωρίζω γιατί δεν το κάνουν, αν και είναι ενημερωμένοι άπαντες. Λυπάμαι για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, είναι οι γνωστοί-άγνωστοι».

Εν συνεχεία αποκάλυψε πως 304 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δεν έκαναν το τεστ και αρκετοί από αυτούς για περισσότερο από μια βδομάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αρκετοί από αυτούς για 5 συνεχόμενες εβδομάδες δεν έχουν κάνει τεστ.  Να μην έχουν όμως καμία αμφιβολία, ο νόμος θα συνεχίσει να εφαρμόζεται».

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Δούκα έθεσε και το θέμα που ανέφεραν οι συνδικαλιστές ότι τρώνε πρόστιμο 1.500 ευρώ ενώ είναι σε κανονική άδεια τόνισε πως «1.500 ευρώ σημαίνει 5 εβδομάδες άδεια. Είναι παραμύθια από κάποιος συνδικαλιστές που είναι μονίμως ψευδώμενοι. Δεν πατάνε στην εργασία». Μάλιστα έκανε ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη «Να μας πουν οι συνδικαλιστές τα προηγούμενα 20 χρόνια πόσες ημέρες εργάστηκαν. Είχαν μονίμως συνδικαλιστική άδεια. Λυπάμαι που το λέω. Λείπανε και πληρωνόντουσαν ακόμα και υπερωρίες. Υπήρχε εργαζόμενος που σε 365 μέρες είχε 367 μέρες άδεια. Τώρα γύρισαν στην εργασία τους. Καιρός δεν ήταν; Γι αυτό ενοχλούνται»/