ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές ΚΙΝΑΛ: Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή - Όλες οι εξελίξεις

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή – Όλες οι εξελίξεις

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 19:30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει 261.800 πολίτες, αριθμός που έσπασε το φράγμα των 212.000 πολιτών οι οποίοι είχαν ψηφίσει το 2017 για τις πρώτες εκλογές ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ψηφίσει 212.754.

 

Ο ρυθμός συμμετοχής σε όλη τη χώρα είναι περίπου 500 ψήφοι το λεπτό, σημείωναν από το ΚΙΝΑΛ, που δηλώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά με ανοιχτά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τα περίπου 820 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Ανοιχτά είναι τα κέντρα στην Ευρώπη και πλέον σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Αυστραλία (με επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου).

Πολίτες που βρέθηκαν στο εκλογικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πήραν την απόφαση να ψηφίσουν, για να ενισχύσουν την κεντρώα παράταξη στην προσπάθεια της να ενδυναμώσει τον πολιτικό της ρόλο και τη φωνή της. “Εγώ ψήφιζα στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ, απογοητεύτηκα, αλλά σήμερα ένιωσα την ανάγκη να ενισχύσω την πορεία του προς την αναγέννηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ψηφοφόρος, συνταξιούχος και κάτοικος προαστείου του Ρεθύμνου.

Χαρακτηριστική είναι και η ατάκα του Κώστα Λαλιώτη έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι επτάψυχο».

 

Η Εύα Καϊλή, που στηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο, υπενθυμίζει ότι είχε γίνει πρόταση και για ψήφο με τάμπλετ:

Ο αδελφός του Γιώργου, Αντρίκος Παπανδρέου, ψηφίζει τον αδελφό του από τις ΗΠΑ, «Γιατί τον αξίζουμε»:

Παρούσα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Ο Ανδρέας Τσούνης, οι κόρες του και ο γιος του βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας για να ψηφίσουν για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως ανέφερε ο σύζυγος της εκλιπούσας Ανδρέας Τσούνης το έκαναν για το καλό της παράταξης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους. -Χαρακτηριστικό της υψηλής προσέλευσης είναι ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα τελείωσαν τα ψηφοδέλτια.

Συνεργάτες Παπανδρέου: Παράταση μέχρι όσο θα ψηφίζει ο κόσμος

“Σας ενημερώνουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η αρμόδια επιτροπή να δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι αναμένουν ή συνεχίζουν να προσέρχονται για να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα”. Αυτό δήλωσαν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του υποψήφιου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Καρανικόλας: «Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»

“Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει”, δήλωσε ο Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Kαι συμπλήρωσε: “Με βάση την μέχρι τώρα συμμετοχή, η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο”.