ΑρχικήHouse of cardsΟ πρωινός καφές του Ανδρουλάκη, οι γνώσεις του Άδωνι και η επίσκεψη...

Ο πρωινός καφές του Ανδρουλάκη, οι γνώσεις του Άδωνι και η επίσκεψη Τσίπρα στα μπλόκα του κάμπου

Καλησπέρα, φίλοι μου

*Τα πατήματά του για το μοντέλο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ και τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων βρίσκει σιγά-σιγά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μαθαίνω, λοιπόν, όχι από τα χαρτιά αλλά από τους φίλους μου στη Βουλή, πως ο Κρητικός έχει καθιερώσει κάθε Δευτέρα να κάνει έναν θεσμικό πρωινό καφέ.

*Σε αυτόν, πέραν του ίδιου, μετέχουν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η γραμματέας της Κ.Ο Ευαγγελία Λιακούλη, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Σκανδαλίδης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο άτυπος επικεφαλής της Κ.Ο Μιχάλης Κατρίνης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Ανδρουλάκη, Έλενα Αναστασίου.

*Κατά τα λοιπά, ο Ανδρουλάκης αξιοποίησε την πτήση από Βρυξέλλες σε Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστεί για τη συνέντευξη που θα έχει σήμερα Πέμπτη μετά τις 8 το βράδυ στον Γιώργο Πιέρρο στο Action 24.

*Ο Βαγγέλης Πιττερός, για όσους δεν τον ξέρουν ιδιοκτήτης του εξαιρετικού εστιατορίου-μπαρ στην Μαντζάρου 3 στο Κολωνάκι, έχει καταφέρει το μοναδικό. Να είναι το μαγαζί του στέκι Νεοδημοκρατών, ΠΑΣΟΚων αλλά και (λίγων) ΣΥΡΙΖΑίων. Βεβαίως, επειδή συχνάζουν και πολλοί δημοσιογράφοι στο μαγαζί, τίποτα δεν κρύβεται από τις ενδιαφέρουσες συναντήσεις που γίνονται στον πεζόδρομο της Μαντζάρου. Όπως αυτή που έκανε την Τετάρτη το μεσημέρι με φίλους του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις που στον ΑΝΤ1 και τον Παπαδάκη εντυπωσίασε με τις γνώσεις του για τις τιμές (πχ πόσο έχει από βδομάδα σε εβδομάδα το αγγούρι) είμαι βέβαιος ότι θα ρωτούσε τον Βαγγέλη για τις τιμές του καταστήματος και πως έχει καταφέρει να τις κρατά χαμηλά.

*Άνοιξα τα χαρτιά μου και είδα μια ενδιαφέρουσα είδηση. Πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, εκεί στο τέλος της τετραετίας, να τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου-στη θέση του Οικονόμου που θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Φθιώτιδα-πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο του κέντρου.

*Κρατήστε αυτή την πληροφορία, διότι επιβεβαιώνει πως η μάχη των εκλογών θα κριθεί στο χώρο του κέντρου. Και το πρόσωπο που σκέφτεται ο πρόεδρος Κυριάκος θα έχει πολύ ηχηρό συμβολισμό. Κυρίως αυτόν της αποτελεσματικότητας.

*Το αυτί μου κάπου πήρε πως ο πρόεδρος Αλέξης, σκέφτεται να ενισχύσει τον κινηματικό χαρακτήρα του κόμματος. Από τη στιγμή που δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να παρουσιάσει σε προγραμματικό επίπεδο, σου λέει ας κάνω αυτό που ξέρω. Τι είναι αυτό; Θορυβώδη αντιπολίτευση. Κάπως έτσι λοιπόν, στην Κουμουνδούρου σκέφτονται ότι θα πρέπει ο Τσίπρας να πάει στα μπλόκα των αγροτών.

*Σου λέει εδώ πήγε η Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ, γιατί να μην πάει ο πρόεδρος ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς;  Στο πλαίσιο αυτό, φημολογείται ότι τα προσεχή 24ωρά, ο Αλέξης θα πάει στη Λάρισα, στα μπλόκα του κάμπου. Λέτε να τον δούμε πάλι πάνω σε κανένα τρακτέρ και να αναφωνεί «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»; Ήδη, πάντως, είναι σε συνεννόηση με τον Λαρισαίο αγρότη και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.