ΑρχικήΠαραπολιτικάΣτυλάτη με κίτρινο κουστούμι η Δόμνα Μιχαηλίδου στην παρουσίαση του παραμυθιού αναδοχής...

Στυλάτη με κίτρινο κουστούμι η Δόμνα Μιχαηλίδου στην παρουσίαση του παραμυθιού αναδοχής (photos)

Η Δόμνα Μιχαηλίδου πέρα από το κυβερνητικό της έργο και την στήριξη στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συχνά αποσπά θετικές κριτικές και για το στυλ της.

Η υφυπουργός είναι πάντα κομψή, διατηρώντας ωστόσο φρέσκα και νεανικά στοιχεία στο ντύσιμό της. 

Μία τέτοια κομψή εμφάνιση έκανε και κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση του παραμυθιού «Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου» στο πλαίσιο της Εθνικής Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος».

Φορώντας ένα λιτό κίτρινο κουστούμι, το οποίο συνδύασε με μαύρο τοπ, έδωσε για ακόμη μία φορά το στίγμα του κομψού στυλ της.

Όμορφη και στυλάτη ήταν και η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση φορώντας μαύρο παντελόνι, γαλάζιο τοπ και ίδιου χρώματος σακάκι. Η σύζυγος του κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2017, είναι γιατρός με ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική, πρώην Έπαρχος Λαγκαδά και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Παρουσίαση παραμυθιού για την αναδοχή

«Το ρήμα που ταιριάζει στην Αναδοχή δεν είναι το αποκτώ. Αυτό είναι το ρήμα της Υιοθεσίας. Στην Αναδοχή ταιριάζει περισσότερο το ρήμα αγαπώ και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις και πάντα με ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αποχωρισμού», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εγγύηση για το Παιδί» (EU Child Guarantee).

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αφού ευχαρίστησε την εφημερίδα «Καθημερινή» με την οποία κυκλοφορεί «Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου» στις 15 Μαΐου, τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και τον εικονογράφο Κωστή Παπαθεοδώρου για την αφιλοκερδή τους προσφορά αλλά και την ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα η οποία διάβασε αποσπάσματα του παραμυθιού, δήλωσε: «Θέλουμε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της Αναδοχής· αυτής της σωτήριας πράξης αγάπης που μοναδικό της κίνητρο έχει την επιθυμία να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ένα παιδί, να του δώσουμε την ευκαιρία να μεγαλώσει σε μια οικογένεια, μεγάλη ή μικρή, μονογονεϊκή ή με γονείς του ίδιου φύλου, που όμως θα τη νιώθει δική του».

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε τη σπουδαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο της Αναδοχής στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, επισημαίνοντας πως από την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος Αναδοχών και Υιοθεσιών έχουν βγει από τα ιδρύματα 934 παιδιά, σχεδόν τα μισά που ζούσαν σε δομές. Η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε: «Η ιδρυματική φροντίδα, όσο προσεγμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες ενός παιδιού. Πρέπει να βγάλουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα και να βρούμε μια οικογένεια για κάθε παιδί. Το όπλο μας για να το καταφέρουμε είναι η Αναδοχή για αυτό και ως Πολιτεία οφείλουμε να ενισχύσουμε τον θεσμό με κάθε θεμιτό τρόπο και μέσο».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.