ΑρχικήΠαραπολιτικάΕπτά αμύγδαλα και μια μερίδα γουρουνοπούλα για τον Μητσοτάκη

Επτά αμύγδαλα και μια μερίδα γουρουνοπούλα για τον Μητσοτάκη

Εντύπωση προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν τις διατροφικές συνήθειες του Πρωθυπουργού -γράφει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ- η επίσκεψή του σε ψαροταβέρνα στην Καλαμάτα, όπου αντί να φάει ψάρι ή έστω γαριδομακαρονάδα (σπεσιαλιτέ της καλαματιανής ψαροταβέρνας «Το Ξημέρωμα»), προτίμησε μια μεσσηνιακή ροδοκοκκινισμένη γουρουνοπούλα, με συνδαιτυμόνες τους βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, τον περιφερειάρχη και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Εκανε όντως εντύπωση, συνεχίζει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, γιατί ο Πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι προσέχει τη διατροφή του και δεν συνηθίζει τέτοια εδέσματα. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη των συνεργατών του που ξέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης πολύ συχνά ζητεί μόνον επτά αμύγδαλα για δεκατιανό. Αυστηρά επτά. Μία φορά μάλιστα ζήτησε δύο ακόμα, για να παρατηρήσει ο παριστάμενος Κωνσταντίνος Ζούλας (τότε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ): «Τι βλέπω; Το ρίχνουμε έξω σήμερα, κύριε πρόεδρε;».

Αλλο όμως αμύγδαλα και άλλο γουρουνόπουλο και μάλιστα μέσα σε… ψαροταβέρνα. Εάν θέλετε δε να μάθετε πώς η γουρουνοπούλα έφτασε στην ψαροταβέρνα, σας πληροφορώ ότι σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών του Πρωθυπουργού, η αποστολή έκλεισε την προηγούμενη ημέρα της περιοδείας του στην Καλαμάτα, όταν τον επισκέφθηκε στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.