ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ σύζυγος της Φώφης Γεννηματά υπερασπίζεται την παρακαταθήκη της

Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά υπερασπίζεται την παρακαταθήκη της

Ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, σχολιάζει την πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αναφορές στις προσπάθειες της τέως προέδρου του που χάθηκε πρόωρα.

Οι αναρτήσεις του:

Είναι κοινή πεποίθηση ότι και με τη Φ. Γεννηματά το κόμμα θα είχε σήμερα ένα ποσοστό μεταξύ 10-15%. Παρ’ όλο ότι τα ποσοστά του κόμματος ανέβαιναν συνεχώς, δεχόταν κριτική γιατί δεν είμαστε εμείς το δεύτερο κόμμα; Πότε θα γίνουμε ξανά το πρώτο; Πότε θα εξαφανίσουμε τον Συριζα και πότε θα συντρίψουμε τη Νέα Δημοκρατία πηγαίνοντας πάλι στο 45%; Η πίεση όμως που δημιουργεί η σπουδή της βάσης και κυρίως των στελεχών να εκτιναχθούν τα ποσοστά του κόμματος σε επίπεδα αυτοδυναμίας μέσα σε ένα βράδυ, δεν είναι μόνο ασφυκτική αλλά και καταστροφική. Δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο, η δημοσκοπική άνοδος δηλαδή και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι. Αυτήν ακριβώς την εξάρτηση από τις καρέκλες εκμεταλλεύονται και οι αντίπαλοι μας. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα στελεχών μας, που πήγαν σε Συριζα και ΝΔ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο εμάς ρωτούν οι δημοσιογράφοι με ποιον θα συγκυβερνήσετε. Δεν ρωτούν τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Έχω πει και παλαιότερα ότι αν το κόμμα συνεχίσει τον κινηματικό οδικό χάρτη που είχε ξεκινήσει η Φώφη, με συνδιασκέψεις με παραγωγικούς φορείς, συλλόγους εργαζομένων, ενώσεις πολιτών, σοβαρό και δομημένο προγραμματικό λόγο και καθημερινή παρουσία δίπλα στην κοινωνία, τα ποσοστά μας θα αυξάνονται σημαντικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και κάποια στιγμή θα βρεθούμε ξανά στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων πολιτών, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν. Αυτή την συνταγή δημιούργησε ο Α. Παπανδρέου και μεγαλούργησε. Δουλειά ουσίας χρειάζεται στη βάση, δίπλα στους εργαζόμενους και στους πολίτες.

Η εξουσία θα έρθει κάποια στιγμή σαν επιβράβευση αυτής της συλλογικής προσπάθειας και όχι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η εξουσιομανία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής._