ΑρχικήΠολιτικήΠαρών ο Σαμαράς στην κηδεία του Κωνσταντίνου- Εκεί και Βορίδης

Παρών ο Σαμαράς στην κηδεία του Κωνσταντίνου- Εκεί και Βορίδης

Δεν ήταν μόνο η ανακοίνωση Σαμαρά που περιείχε αιχμές σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ως ιδιώτη. Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα μείνει μόνο στα λόγια, καθώς έχει αποφασίσει να παρευρεθεί στην κηδεία και θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του.

θα μεταβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα βρίσκεται η σορός του εκλιπόντος, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, που είναι προγραμματισμένη για τις δώδεκα.

«Οι δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους»

Ο ίδιος προ ημερών έκανε μια δήλωση μετά το θάνατο του έκπτωτου βασιλιά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις».

Ποιοι «Γαλάζιοι» θα δώσουν το «παρών»

Από το Μαξίμου δεν υπάρχει «απαγορευτικό» στα στελέχη του που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα τού πρώην πρωθυπουργού.

Επισήμως η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμένο, και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του daily post, τελικά κλίνει στο να παραστεί στην κηδεία ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που θα βρίσκεται στο Κουβέιτ, αλλά έχει δηλώσει ότι θα πήγαινε αν βρισκόταν στην Ελλάδα, πολύ πιθανόν να εκπροσωπηθεί από τη σύζυγο του Ευγενία Μανωλίδου.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, στην κηδεία θα πάνε ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος που έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραστούν και άλλα στελέχη ή και κάποιοι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης.

Αρκετές πιθανότητες υπάρχουν να παραστεί και ο Παύλος Γερουλάνος, ο πατέρας του οποίου υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου και μετέπειτα τελετάρχης του Κωνσταντίνου.