ΑρχικήΕπικαιρότηταΒαρουφάκης: «Δεν ήταν αναρχικοί- Ήταν μπράβοι»- Γιατί δεν είχε αστυνομική συνοδεία

Βαρουφάκης: «Δεν ήταν αναρχικοί- Ήταν μπράβοι»- Γιατί δεν είχε αστυνομική συνοδεία

Θύμα επίθεσης από ομάδα αγνώστων έπεσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Οι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά τις 21:00 μέσα στο εστιατόριο όπου και βρισκόταν και τον προπηλάκισαν, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ τον λόγο για τον πολιτικό ρόλο του στην επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα.

Με αναρτήσεις του ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η επίθεση δεν έγινε από αναρχικούς: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεροί, κομμουνιστές ή μέλη οποιουδήποτε κινήματος. Κακοποιοί για ενοικίαση ήταν (και το κοίταξαν) που επικαλέστηκαν αδέξια το ψέμα ότι ξεπούλησα στην τρόικα. Δεν θα τους αφήσουμε να μας διχάσουν. 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού αλλά και τους πολίτες για τις ευχές τους:

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με κάταγμα στη μύτη, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει πάλι θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αστυνομική συνοδεία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως δεν είχε και ήταν αβοήθητος όταν του επιτέθηκαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια. Η ΕΛΑΣ διευκρίνισε ότι αυτό ήταν δική του επιθυμία.

Στην ανακοίνωσής της σημειώνονται τα εξής.

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.