ΑρχικήΕπικαιρότηταKινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ - Πορεία και στο υπ....

Kινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ – Πορεία και στο υπ. Εργασίας

Mαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30) πραγματοποίησε νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση ξεδιπλώθηκαν πανό του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, της ΟΒΣΑ, ενώ το πανό του ΠΑΜΕ ανάγραφε, «Όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στις διακοπές ρεύματος στα φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις απολύσεις. Διεκδικούμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό».

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε το κάλεσμα στην κινητοποίηση με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων, ενώ μέλη των σωματείων που συμμετείχαν μοίραζαν ανακοινώσεις. Στα πλαίσια της κινητοποίησης μίλησαν ο Ηλίας Μαστρολέων, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ.

Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και για αίτημα συνάντησης, επιστράτευσε την τακτική της κωλυσιεργείας για να μην γίνει η συνάντηση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, ακολούθησε πορεία στο Υπ. Εργασίας προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία των ταξικών δυνάμεων στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας για παρεμπόδιση της οργάνωσης των αγώνων, μέσω αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο.

Πηγή: 902.gr