ΑρχικήΠολιτικήΗ Δόμνα Μιχαηλίδου στο Action24: Δεν θα κόψουμε κανένα επίδομα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Action24: Δεν θα κόψουμε κανένα επίδομα

Η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Brainstorming στο Action24 με τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως “η κυβέρνηση δεν θα κόψει κανένα επίδομα”, ενώ αναφερόμενη στις θέσεις των βρεφονηπιακών σταθμών ανέφερε ότι “του χρόνου όλα τα παιδιά θα έχουν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος προφανώς δεν προλάβαμε”.

Η υφυπουργός Εργασίας εξέφρασε και την προσωπική της άποψη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα υιοθεσίας σε ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης”.

Η κ. Μιχαηλίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των προσφύγων και ειδικότερα στα ασυνόδευτα επισημαίνοντας ότι “περίπου ένα στα τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά πρόσφυγες, είναι στο δρόμο”.

Η υφυπουργός Eργασίας ερωτηθείσα για το επίδομα των 2.000 ευρώ δήλωσε “Μια από τις πρώτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και δική μας προτεραιότητα είναι η αντιστροφή του κλίματος του δημογραφικού προβλήματος. Εκεί ένα από τα μέτρα είναι το επίδομα γέννας, το επίδομα των 2.000 ευρώ ανά παιδί” και συμπλήρωσε “τα 2.000 θα δίνονται από 1 Ιανουαρίου του 2020, καθώς πρέπει να μπει ένα όριο. Το επίδομα δεν θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αποτελεί μια βοήθεια. Τα 2.000 ευρώ τα παίρνουν οριζόντια όλοι, αλλά θέλοντας να βάλουμε κι ένα αίσθημα δικαίου, θα κόψουμε ένα 10% των υψηλότερων εισοδημάτων”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στην εκπομπή Brainstorming: