Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, όμως είναι σαφές ότι πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος υστερεί σημαντικά σε αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων.
Το ρεπορτάζ δείχνει ότι η προσφορά είναι ανάλογη της ζήτησης, δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται πιο εύκολα και γρήγορα στις προσκλήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι πιο βραδυφλεγής. Ο Κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, έχει την άνεση να επιλέγει και τον χρόνο και τον συνομιλητή του.
Η εικόνα είναι ανάλογη και σε σχέση με το Tik Tok. Ο Κασσελάκης υπερέχει ποσοτικά αλλά ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πολιτικός στη χώρα μας που “τα έσπασε” στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ ο Ανδρουλάκης το προσπάθησε, καθυστερημένα, αλλά δεν του βγαίνει. Αχτσιόγλου και Κουτσούμπας το παλεύουν ως νεοφώτιστοι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν υπέκυψε στον πειρασμό.
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες των ευρωεκλογών, οι δημοσκόποι έχουν το άγχος να “πιάσουν” τα υπόγεια ρεύματα στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και τον πολιτικό αντίκτυπο της αποχής. Η συσπείρωση της ΝΔ, πάντως, παραμένει χαμηλή σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019.
Η τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Λέσβο “άδειασε” στέλεχός της που επιτέθηκε στην Μαρία Καρυστιανού, συκοφαντώντας την ότι εργαλειοποιεί το θάνατο της κόρης της στα Τέμπη για κομματικούς λόγους. Τέτοιο γαλάζιο αυτογκόλ ούτε παραγγελία να το είχαν στην αντιπολίτευση…
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει φασαρία για την πρεμιέρα του Ινστιτούτου του μετά τις ευρωεκλογές. Κάθε τόσο γίνονται διαρροές σε σχέση με το επιτελείο του, τους καλεσμένους του, το περιεχόμενο της πρώτης εκδήλωσης (17-18/6). Θορυβώδες rebranding, χωρίς αμφιβολία.
Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, θερμός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν και του Στέφανου Κασσελάκη στο παρόν, είναι εξαιρετικά επιδραστικός στα social media. Οι αναρτήσεις του “φτιάχνουν κλίμα” στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναδημοσιεύονται ευρύτατα. Γι αυτό και έχουν σημασία όσα είπε σε συνέντευξή του (στο Attica tv και την Μ. Δούση) για τη Νέα Αριστερά. Με λίγα λόγια, παρουσίασε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία σαν αρριβίστες και κυνικούς επαγγελματίες της πολιτικής που επιχείρησαν να καλύψουν με ιδεολογικά προσχήματα τους ιδιοτελείς λόγους της αποχώρησής τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σκληρότερα δεν γίνεται