ΑρχικήΚόσμοςΤα παράδοξα των Ολυμπιακών Αγώνων: Δύο γυναίκες πυγμάχοι με ανδρικά χρωμοσώματα θα...

Τα παράδοξα των Ολυμπιακών Αγώνων: Δύο γυναίκες πυγμάχοι με ανδρικά χρωμοσώματα θα αγωνιστούν τελικά στο Παρίσι

Δύο γυναίκες πυγμάχοι με ανδρικά χρωμοσώματα αν και είχαν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πήραν το πράσινο φως από την ΔΟΕ και θα αγωνιστούν κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. 

Πρόκειται για τις  Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία που αγωνίζεται στα 66 κιλά στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57 κιλά. Αρχικά είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) στο Νέο Δελχί, ωστόσο η ΔΟΕ (Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) είχε αντίθετη άποψη.

 

H IBA ισχυρίζεται ότι οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων των πυγμάχων έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών. Σύμφωνα με την ομοσπονδία τα κριτήρια είναι αρκετά αυστηρά για τους αθλητές και ειδικά για τις αθλήτριες σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της τεστοστερόνης.