ΑρχικήΚόσμοςΤραγωδία στη Γερμανία- Ένας νεκρός και τουλάχιστον 8 παγιδευμένοι από κατάρρευση τμήματος...

Τραγωδία στη Γερμανία- Ένας νεκρός και τουλάχιστον 8 παγιδευμένοι από κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ξενοδοχείο κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία μετά την κατάρρευση τμημάτων του κτιρίου, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης SWR, υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι μέχρι εννέα άνθρωποι και ένας άνθρωπος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχασε τη ζωή του, ενώ λόγω της φύσης της ζημιάς, είναι μια εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση.

Ερευνητές πιστεύουν ότι 14 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν ο επάνω όροφος υποχώρησε γύρω στις 11 μ.μ. χθες, Τρίτη (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι πέντε μπόρεσαν να βγουν χωρίς να τραυματισθούν.

«Υπάρχει ένα μικρό παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους. Αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως 31 γείτονες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού.


Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τους τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού.