ΑρχικήΚόσμοςΟύσα Βανς: Ποια είναι η ινδικής καταγωγής δικηγόρος που είναι πλέον η...

Ούσα Βανς: Ποια είναι η ινδικής καταγωγής δικηγόρος που είναι πλέον η Δεύτερη Κυρία του Λευκού Οίκου

Η Ούσα Βανς βρέθηκε στο προσκήνιο αφού ο σύζυγός της, Τζέι Ντι Βανς, επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σχεδόν αμέσως, άφησε τη δουλειά της – και σύντομα βρέθηκε στη σκηνή στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Η Δεύτερη Κυρία του Λευκού Οίκου είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Γέιλ, ινδουίστρια, κόρη Ινδών μεταναστών.

Σχεδόν αμέσως, άφησε τη δουλειά της ως δικηγόρος και εμφανίστηκε στη σκηνή για να συστηθεί στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Εκεί, έδωσε ένα πρώτο προφίλ του συζύγου της: Ένας «άνθρωπος της εργατικής τάξης» που κατάφερε να ξεπεράσει τα παιδικά του τραύματα και να φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Γέιλ.

 

Ένας άντρας με αγαπημένο φαγητό «κρέας και πατάτες» που, όμως, είχε προσαρμοστεί στη χορτοφαγική διατροφή της και έμαθε να μαγειρεύει ινδικό φαγητό για τη μητέρα της.

Ένας «σκληρός πεζοναύτης» που είχε υπηρετήσει στο Ιράκ αλλά δεν του άρεσε τίποτα περισσότερο από το «να παίζει με τα κουτάβια και να βλέπει την ταινία Babe».

Αυτή η δυαδικότητα ήταν επίσης παρούσα στον τρόπο με τον οποίο οι δυό τους εμφανίστηκαν ως αφοσιωμένοι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά πρώτα και κύρια ως γονείς.

Η κυρία Βανς μίλησε για την «υπερβολική φιλοδοξία» του συζύγου της να κάνει οικογένεια, ενώ εκείνος την αποκάλεσε «απίστευτη δικηγόρο και την καλύτερη μαμά».

 

 

Τα πρώτα χρόνια και το οικογενειακό υπόβαθρο

Η κυρία Βανς, 38 ετών, μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο από γονείς που είχαν μετακομίσει στις ΗΠΑ από την Ινδία τη δεκαετία του 1970.

Η μητέρα της είναι βιολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Ο πατέρας της είναι μηχανικός.

Στην εισαγωγική της ομιλία στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, είπε ότι η ανατροφή της στη μεσαία τάξη ήταν πολύ διαφορετική από την εμπειρία του συζύγου της, που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια στο Οχάιο.

«Το ότι ο JD και εγώ μπορέσαμε να συναντηθούμε, πόσο μάλλον να ερωτευτούμε και να παντρευτούμε είναι απόδειξη αυτής της σπουδαίας χώρας», είπε η κυρία Βανς.

Σε συνέντευξή της τον Ιούνιο στο Fox News μαζί με τον σύζυγό της, η Ούσα Βανς ανέφερε ότι μεγάλωσε σε μια θρησκευόμενη οικογένεια.

“Οι γονείς μου είναι Ινδουιστές και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που τους έκανε τόσο καλούς γονείς, που τους έκανε πραγματικά καλούς ανθρώπους. Και έτσι έχω δει τη δύναμη αυτής της ανατροφής.”

Ο Βανς είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι η σύζυγός του τον βοήθησε να «ασχοληθεί ξανά» με τη χριστιανική του πίστη.

Η κυρία Βανς έλαβε προπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μέσω της υποτροφίας Gates Cambridge.

Στη συνέχεια επέστρεψε για σπουδές στη νομική σχολή του Γέιλ, όπου γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της.

Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Στα απομνημονεύματά του “Hillbilly Elegy” το 2016, ο Τζέι Ντι Βανς αναφέρει ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από μια εργασία στην τάξη, με τον νέο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να ερωτεύεται αμέσως τη συμφοιτήτριά του.

«Σε ένα μέρος που πάντα φαινόταν λίγο ξένο, η παρουσία της Ούσα με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου», έγραψε.

Σε μια συνέντευξη στο NBC το 2017, η κυρία Βανς περιέγραψε τον σύντροφό της ως «πολύ επιμελή» όταν τους ανατέθηκε να δουλέψουν μαζί σε μια εργασία στη Νομική.

Το ζευγάρι αποφοίτησε το 2013 και παντρεύτηκε την επόμενη χρονιά.

Ζουν στο Σινσινάτι του Οχάιο και έχουν τρία παιδιά: τον Έβαν, τον Βίβεκ και τη Μίραμπελ.

Η σταδιοδρομία ως δικηγόρος

Μετά τη νομική σχολή, η κυρία Βανς πέρασε ένα χρόνο ως βοηθός του δικαστή Brett Kavanaugh -ο οποίος είναι τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο- ενώ για ένα χρόνο υπήρξε βοηθός στον ανώτατο δικαστή John Roberts.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν συνεργάτης στην εταιρεία Munger Tolles & Olson με 200 δικηγόρους, με ειδίκευση σε αστικές υποθέσεις και εφέσεις.

Ανάμεσα στους πελάτες της δικηγορικής εταιρείας βρίσκονται οι Berkshire Hathaway, την Bank of America και την PG&E.

Εκπρόσωπος της Munger είπε ότι ήταν «εξαιρετική δικηγόρος και συνάδελφος».

Τι είπε ο Τζέι Ντι Βανς για τη γυναίκα του

Μιλώντας για τη συνάντησή τους ως φοιτητές της Νομικής σε μια συνέντευξη του 2017, ο  Βανς είπε: «Αυτό που θυμάμαι για την Ούσα είναι το πόσο μπροστά και σίγουρη ήταν για τον εαυτό της».

Στα απομνημονεύματά του, πιστώνει μέρος της επιτυχίας και της ευτυχίας του στη σύζυγό του.

«Ακόμη και στα καλύτερά μου, είμαι μια καθυστερημένη έκρηξη – μπορώ να εκτονωθώ, αλλά μόνο με επιδεξιότητα και ακρίβεια», έγραψε.

«Δεν είναι μόνο ότι έχω μάθει να ελέγχω τον εαυτό μου, αλλά ότι η Ούσα έχει μάθει πώς να με διαχειρίζεται».

Είπε επίσης στο podcast του Megyn Kelly Show το 2020 ότι επωφελείται από το να έχει μια «ισχυρή γυναικεία φωνή» δίπλα το.

“Η Ούσα σίγουρα με φέρνει πίσω στη γη και αν γίνω λίγο αλαζονικός ή λίγο παραπάνω υπερήφανος, απλώς υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από εμένα”, είπε.

 

Πηγή: Sky News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ