Σε νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναρωτιέται «Πού είναι τα κρύα; Πάλι για Αυστραλιανά Χριστούγεννα θα πάμε;».
Ο μετεωρολόγος μιλά για ενδείξεις μεταβολής του καιρού την ερχόμενη Κυριακή – Δευτέρα και κρατά μικρό καλάθι για την ψυχρή εισβολή το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.
Οσον αφορά τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει χωρίς καιρικές ακρότητες με εξαίρεση την Τρίτη και την Τετάρτη που προβλέπονται βροχές.
Η ανάρτησή του
“Καλή εβδομάδα!
Χωρίς καιρικές ακρότητες θα κυλίσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και μάλιστα με εξαίρεση την Τρίτη-Τετάρτη όπου προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, από την Πέμπτη και μετά θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.
Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις για μεταβολή του καιρού με βοριάδες και περισσότερο κρύο το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα. Δεν φαίνεται όμως να κρατάει.Μάλιστα προς το παρών σοβαρή ψυχρή εισβολή δεν φαίνεται στο προσκήνιο και το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη!
Για να δούμε…Οσο πλησιάζουμε στις γιορτές θα ξεκαθαρίσει η εικόνα!”
Την Τρίτη προβλέπονται και πάλι βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα νότια 20 με 22 βαθμούς.
Πριν λίγο η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα Κοπέρνικος ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 2024 θα είναι το πιο ζεστό έτος στον πλανήτη, μάλιστα θα ξεπεράσουμε την αύξηση 1.5oC που είχε θέσει ως όριο η συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι να μην ξεπεραστεί…
Για την περίοδο των Χριστουγέννων, οι προβλέψεις δείχνουν ήπιες θερμοκρασίες και διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας που θα φέρνουν βροχές στις περισσότερες περιοχές. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ στις πεδινές περιοχές δύσκολα θα δούμε λευκά Χριστούγεννα. Για τις επόμενες ημέρες, η χρήση ομπρέλας θα είναι χρήσιμη για προληπτικούς λόγους, αν και στις κεντρικές περιοχές της χώρας δεν αναμένονται σημαντικές βροχές.