ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Pulse: Ικανοποίηση για την κυβέρνηση - «Αχίλλειος πτέρνα» το μεταναστευτικό

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποίηση για την κυβέρνηση – «Αχίλλειος πτέρνα» το μεταναστευτικό

Η Pulse πραγματοποίησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑI, όπου φαίνεται πως διατηρείται η διψήφια διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλη είναι και η διαφορά του Κ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση είναι το μεταναστευτικό.

Στην πρόθεση ψήφου των κομμάτων η ΝΔ λαμβάνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 4%, η ΧΑ 1,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 4,5%, λευκό ή άκυρο επιλέγει το 2,5% και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 9,5%.

Στο ερώτημα για ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει 45%, ενώ ο Αλ. Τσίπρας παίρνει 26%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, όπου είναι εμφανές πως το μεταναστευτικό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, με τους πολίτες ωστόσο να δείχνουν μεγάλη ικανοποίηση στα φορολογικά.

Τέλος, τέθηκε και μια επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού με την πλειοψηφία, σε ποσοστό 73%, να συμφωνεί πως πρέπει να δοθεί αυτό το δικαίωμα, αλλά το 19% εμφανίζεται αρνητικό, ενώ ένα 8% των πολιτικών απαντά πως δεν έχει άποψη για το θέμα.