Η αστυνομία αναζητά τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο μετά από μήνυση σε βάρος του από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκου Παπαπέτρου για απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας.
Την είδηση έκανε γνωστή το gegonota.news όπως επίσης και την πληροφορία ότι ο Νίκος Παπαπέτρος κατήγγειλε με δήλωσή του απειλητική συμπεριφορά σε βάρος του από τον δήμαρχο Βόλου και κάλεσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, να παρέμβουν.
Μάλιστα, κατέστησε τον κ. Μπέο προσωπικά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ακόμη και υπό την μορφή ατυχήματος, στον ίδιο, στα μέλη της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» και στα μέλη των οικογενειών τους.
Η δήλωση Παπαπέτρου:
«Κατά την διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης για την μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, μνήμη ενάντια στην βία, στον προθάλαμο της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος, απευθυνόμενος προσωπικά σε μένα με εξόχως απειλητικό ύφος και λόγο, είπε επί λέξει τα εξής: «Με την αντιπολίτευση που κάνεις, σκέφτεσαι μήπως βρεθείς σε αναπηρικό καροτσάκι…», υπονοώντας ξεκάθαρα ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του πολιτικού αντίλογου είναι αυτός.
Η απειλή αυτή στοχεύει άμεσα στην ζωή μου και στην σωματική ακεραιότητα. Όπισθεν εμού βρισκόταν και με συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης και παραπλεύρως η τέως υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι οποίοι και άκουσαν την απειλή.
Καταγγέλλω την συγκεκριμένη απειλητική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, η οποία παραπέμπει και σε άλλες εποχές, αλλά και σε άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καθιστώ τον ίδιο προσωπικά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ακόμη και υπό την μορφή ατυχήματος, σε μένα, στα μέλη της παράταξής μας και στα μέλη των οικογενειών μας.
Καλώ άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, να παρέμβουν. Καλώ επίσης όλους τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της πόλης να καταδικάσουν χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους την συγκεκριμένη ενέργεια του δημάρχου Βόλου. Η τυχόν ανοχή τους ή η σιωπή τους δεν έχει πλέον δικαιολογία. Με απειλές δεν θα υποστείλει η παράταξή μας τις αγωνιστικές της δράσεις ενάντια σε μια δημοτική αρχή, που με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές της, δεν τιμά ούτε την ίδια, ούτε και τους δημότες του Βόλου που την επέλεξαν».
Ο Αχιλλέας Μπέος κατά δήλωσή του είναι στην Αθήνα
Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook πως βρίσκεται στην Αθήνα, γράφοντας:
«Δουλειά δεν έχει ο ακατανόμαστος, υποβάλλει μηνύσεις!
Στην Αθήνα όπου βρίσκομαι για να προωθήσω ζητήματα της πόλης μας, πληροφορήθηκα ότι ο ακατανόμαστος υπέβαλε, ακόμη μία μήνυση εναντίον μου (άλλη μια στη ατέλειωτη σειρά αυτών που ήδη έχει υποβάλλει) και μάλιστα ζητεί την εφαρμογή του αυτοφώρου! Πάλι καλά γιατί θα μπορούσε να ζητήσει και την εκτέλεσή μου, με το μίσος και τις εμμονές του εναντίον μου.
Ευτυχώς βέβαια η Δικαιοσύνη δεν αποφασίζει με βάση τους μύχιους πόθους του κάθε τυχοδιώκτη της πολιτικής και ο Εισαγγελέας θα κρίνει επί του αιτήματος. Αν το δεχθεί φυσικά και θα προσέλθω αυτοβούλως, ευθύς ως επιστρέψω».
Η ανάρτηση Μπέου
Πηγή: gegonotanews