Στις αρχές της εβδομάδας πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου υπουργοί οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν με το ίδιο χαρτοφυλάκιο και μετά τον ανασχηματισμό που αναμένεται να γίνει μετά την ορκωμοσία του Κ. Τασούλα ως ΠτΔ στις 13 Μαρτίου.
Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και αυτό, πιθανότατα, σημαίνει ότι θα μείνει ως έχει όλο το σχήμα του υπουργείου Υγείας: Αναπληρώτρια η Ειρ. Αγαπηδάκη, υφυπουργός ο Δ. Βαρτζόπουλος.
Αμετακίνητος φαίνεται πως είναι και ο ΥΠΑΜ Νίκος Δένδιας, ο οποίος επίσης έχει συζητήσει κατ ιδίαν με τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ η στήλη γνωρίζει για τουλάχιστον δύο υπουργούς που κλείνουν εκκρεμότητες μένοντας ως αργά το βράδυ στο υπουργείο γιατί προφανώς έχουν ενημερωθεί ότι θα φύγουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης θα μείνει στη θέση του, όπως όλα δείχνουν, και αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι εκλογές είναι μακριά. Γιατί αν ήταν κοντά, πιθανότατα, θα γινόταν αλλαγή, αφού θα είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β Αθήνας.
Οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου δείχνουν πάνω-κάτω τα ίδια: Φθορά για τη ΝΔ, στασιμότητα ή και υποχώρηση για ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος δεξιά της ΝΔ, εκτίναξη της Πλεύσης Ελευθερίας.
Υπάρχουν, όμως, και ευρήματα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά αναλύονται σε κομματικά επιτελεία. Για παράδειγμα: Τα ελληνοτουρκικά παραμένουν ψηλά στο ενδιαφέρον των πολιτών. Το αίσθημα της ασφάλειας καταγράφεται τελευταίο στη σχετική λίστα. Η οικογένεια βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα που καταγράφει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ο Τραμπ και ο Πούτιν είναι δημοφιλείς στο ένα τρίτο περίπου της κοινής γνώμης.
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν πολλές νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα μετρήσουν τις διαθέσεις της εκλογικής βάσης αριστερά της ΝΔ για συνεργασίες κομμάτων και τη δημοτικότητα του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι θέλει να είναι παρών στις πολιτικές εξελίξεις. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει τέτοιο κοινωνικό αίτημα, αν ο Σωκράτης Φάμελλος θα δεχόταν να “καπελωθεί” στο πλαίσιο δημιουργίας ενός συμμαχικού σχήματος υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού, αν το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε σε μια τέτοια συζήτηση.
Η απάντηση είναι αρνητική στις δύο από τις τρεις ερωτήσεις, τουλάχιστον.