Ο Λυμπερόπουλος απορρίπτει την πρόταση Κυρανάκη για επιδότηση μεταφοράς μεθυσμένων – Ανακοινώθηκε 48ωρη απεργία των ταξί.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του προέδρου του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιου Λυμπερόπουλου, στην πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη, για μείωση του κομίστρου των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώστε να ενθαρρύνονται όσοι καταναλώνουν αλκοόλ να επιλέγουν ταξί αντί να οδηγούν.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε. Θέλει να επιδοτήσει και να προωθήσει το αλκοόλ στους νέους; Αν είναι δυνατόν να το λέει αυτό ένας υπουργός. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με επιδοτήσεις», δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος στα Παραπολιτικά FM.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «γελοιοποίηση της λέξης επιδότηση» και δήλωσε προσβεβλημένος ως επαγγελματίας, υπογραμμίζοντας τις δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις που έχει βιώσει στο ταξί με μεθυσμένους επιβάτες. «Έχουμε το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας να μη δεχθούμε επιβάτη σε κατάσταση μέθης. Έχω ζήσει τραγικές εμπειρίες».
Ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους, χαρακτήρισε την πρόταση Κυρανάκη ως «κοροϊδία» και «βρώμικη πολιτική συμπεριφορά», υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν ο αποπροσανατολισμός από άλλες ρυθμίσεις που είχε ετοιμάσει ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Οικονόμου. «Δεν τη δεχόμαστε με τίποτα», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν «με τον πατέρα του», ενώ ανέφερε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να επιδοτηθεί το αλκοόλ».
Τέλος, ανακοίνωσε απόφαση για 48ωρη απεργία των ταξί, η οποία –όπως είπε– θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Κυρανάκης: Να σώσουμε ζωές – Καλώ σε διάλογο τους ταξιτζήδες
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο κανάλι ONE το βράδυ της Δευτέρας, υπερασπίστηκε την πρόταση, επιμένοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι όσοι έχουν καταναλώσει αλκοόλ να μην βρίσκονται πίσω από το τιμόνι».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση του μέτρου, σημείωσε ότι θα εξεταστεί συνολικά, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει και η παράμετρος της αύξησης των εσόδων από τις ψηφιακές κάμερες».
«Οφείλουμε να εξετάσουμε μέτρα που σώζουν ζωές», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης, καλώντας τους οδηγούς ταξί «να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις».