Χωρίς εφημερίδες αύριο λόγω απεργίας στο πρακτορείο διανομής Τύπου.
Δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο, Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025, οι ημερήσιες εφημερίδες, καθώς σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα, το ΑΡΓΟΣ.
Η απεργία ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στις 18:00 και θα διαρκέσει έως και την ίδια ώρα αύριο, επηρεάζοντας τη διανομή των εντύπων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και την άμεση αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
“Χαρακτήρα μονόδρομου έχει πάρει πλέον η κλιμάκωση του αγώνα μας αφού παρά τις προσπάθειές μας δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τη μεριά της εργοδοσίας στην ΑΡΓΟΣ. Ούτε για να ορίσει συνάντηση με το σωματείο όπως είχε δεσμευτεί. Και αυτό παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα 24ωρη απεργία σαν πρώτο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μας.
Συμπεριφορά που δείχνει πως δεν ενδιαφέρονται καθόλου να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι. Με τους μισθούς μας που βρίσκονται στα τάρταρα, τις σοβαρές ελείψεις σε προσωπικό, την εντατικοποίηση και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, όλα αυτά που έχουν σαν αποτέλεσμα τις μαζικές αποχωρήσεις συναδέλφων μας.
Γι’ αυτό λέμε ως εδώ και παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Με τον αγώνα μας δίνουμε απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας και διεκδικούμε το δίκιο μας! Γιατί δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα, με μισθούς πείνας να περιμένουμε πότε θα μας δώσουν κάποια επιταγή ή διατακτική, την κυβέρνηση να θεσπίσει κάποιο νέο καλάθι σα να είμαστε ζητιάνοι. Να αγκομαχούμε κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού, που
πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι ή το φροντιστήριο του παιδιού μας.
Ξέρουμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα, ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ την εναλλαγή κυβερνήσεων που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Από όλους αυτούς που με τη ΝΔ ή εναλλάξ ψήφισαν μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που μειώνουν τους μισθούς μας και μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, κάνουν τη ζωή μας λάστιχο για να αυξήσουν τα κέρδη
τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Σε δεκάδες χώρους οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, για να μην εφαρμοστεί η αντεργατική νομοθεσία. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις μετά από χρόνια ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι οργανώνονται στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας.
Αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΗ
Για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.
Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Στην συγκέντρωση στη πύλη της ΑΡΓΟΣ στις 10.00 μμ – στη συγκέντρωση και συνέλευση στις 10.00 πμ την Τετάρτη 18 Ιούνη.”