ΑρχικήΠολιτικήΆδωνις για Πολάκη: Όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε φωτογραφίες από τα βοσκοτόπια, αυτός...

Άδωνις για Πολάκη: Όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε φωτογραφίες από τα βοσκοτόπια, αυτός έλεγε «πάρτε το πίσω αμέσως»

Με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Παύλος Πολάκης στην κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, παρουσίασε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβριο του 2023, στην οποία ο κ. Πολάκης καταφερόταν κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας την άμεση ανάκληση εγκυκλίου που απαιτούσε φωτογραφική τεκμηρίωση των βοσκοτόπων.

«Αυτό που θα καταθέσω δεν το κάνω για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τον κ. Πολάκη, αλλά για να αναδείξω την πολιτική υποκρισία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας: «Άκουσα όσα είπε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πολλά μπορεί να ακούσει κάποιος στη ζωή του, αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία. Καταθέτω για τα πρακτικά ανάρτηση του κ. Πολάκη από τις 15 Δεκεμβρίου 2023. Τότε, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία ζητούσε από τους κτηνοτρόφους, εντός τριών ημερών, να φωτογραφίσουν τα χωράφια τους και να στείλουν τις εικόνες μέσω εφαρμογής από το κινητό τους, προκειμένου να υπάρχει ψηφιακό αρχείο».

Στην ανάρτησή του, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης έγραφε: «Εκεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ είστε τρελοί ή θέλετε να ρίξετε στους αγρότες την ευθύνη για το ανήκουστο κούρεμα των επιδοτήσεων; Το σκεφτήκατε μόνοι σας ή εκτελείτε εντολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Πάρτε το πίσω αμέσως!».

«Και τώρα», πρόσθεσε ο υπουργός, «ο ίδιος άνθρωπος λέει “γιατί δεν κάνατε ελέγχους” και μιλά για συμμορία. Δεν ντρέπεστε; Είναι πράγματι μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί, αλλά δεν μπορεί κάποιοι να εμφανίζονται σαν να έπεσαν από τα σύννεφα, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν ζητούσαν την ακύρωση των ελέγχων».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ