Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρώην υπουργός και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, εξέφρασε τη στήριξή της στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, παρότι —όπως ξεκαθαρίζει— δεν ανήκουν στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο.
Η Σία Αναγνωστοπούλου δηλώνει ότι χαίρεται που «στην πρωτεύουσα της χώρας, ο δήμαρχος δεν διστάζει να δίνει ιδεολογικές μάχες», αναφερόμενη στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Χάρη Δούκα για το Παλαιστινιακό και το ζήτημα του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
Αναλυτικά, η ανάρτηση:
Τον Χάρη Δούκα τον γνωρίζω ελάχιστα (5-6 φορές τον έχω δει, κι αυτό σε εκδηλώσεις του Δήμου).
Δεν τον ψήφισα (είμαι δημότης Πατρέων).
Κομματικά, καμιά σχέση. Ποτέ δεν ήμουν, ούτε ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
Χαίρομαι όμως που ο Δούκας είναι δήμαρχος της Αθήνας. Χαίρομαι πολύ που στην πρωτεύουσα της χώρας ο δήμαρχός της δεν διστάζει, σε αυτές τις εποχές, με αυτή την κυβέρνηση, να δίνει ιδεολογικές μάχες.
Δεν ξέρω τι θα κάνει με τα προβλήματα της Αθήνας, που είναι πολλά και πολύπλοκα (άλλωστε θα κριθεί στο τέλος της θητείας του).
Δεν ξέρω τι κάνει ή δεν κάνει μέσα στο κόμμα του (δεν είναι δική μου δουλειά).
Δεν έχω σαφή εικόνα για τις πολιτικές του θέσεις σε άλλα μείζονα πολιτικά ζητήματα.
Όμως, χαίρομαι που αυτός είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας.
Χαίρομαι που έχει πλήρη επίγνωση ότι στην πρωτεύουσα (ειδικά σε αυτή) παίζονται πολλά πράγματα μαζί.
Χαίρομαι που στάθηκε με σθένος απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και για το Παλαιστινιακό και για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ειδικά για αυτά τα δύο. Ειδικά και γενικά.

