Σε εκτεταμένους ελέγχους αλκοτέστ προχώρησε η Τροχαία από τα μεσάνυχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων, αναπτύσσοντας μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αστυφύλακας Χρήστος Γεωργοκίτσας, ο οποίος συμμετείχε στους ελέγχους στο σημείο της συμβολής των οδών Σταδίου και Αιόλου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.000 αλκοολομετρήσεις, με μόλις 8 οδηγούς να εντοπίζονται θετικοί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα περιστατικά αφορούσαν την πρώτη βαθμίδα μέθης, με τιμές από 0,24 έως 0,40 mg/l, χωρίς να καταγραφεί ούτε μία περίπτωση δεύτερης ή τρίτης κλίμακας.
Ο αστυφύλακας χαρακτήρισε το ποσοστό παραβάσεων «ιδιαίτερα χαμηλό», αποδίδοντάς το αφενός στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας και αφετέρου στη μεγαλύτερη υπευθυνότητα που δείχνουν πλέον οι οδηγοί, ειδικά τις γιορτινές ημέρες.
«Παρατηρούμε αυξημένη χρήση ταξί, ενώ αρκετοί επιλέγουν να επιστρέψουν στο σπίτι με κάποιον φίλο που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι υπάρχει σαφής συνειδητοποίηση του κινδύνου που συνεπάγεται η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Όπως τόνισε, η εικόνα των ελέγχων δείχνει ότι το μήνυμα της αυστηρής εφαρμογής του νόμου έχει περάσει στους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να επιλέγουν ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης τις ημέρες των εορτών.

