Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στην Σ. Γιαννακά (iefimerida), να απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όμως η σχετική σεναριολογία συνεχίζεται. Για την ακρίβεια, δεν γίνεται πια συζήτηση για εκλογές στις αρχές του καλοκαιριού αλλά για το φθινόπωρο. Ο βασικός λόγος είναι η παράταση του πολέμου και μεσοπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις. Όσο περνά ο καιρός και οι συγκρούσεις συνεχίζονται χωρίς ορατή διέξοδο, ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι παρακολουθούμε τον πρόλογο μια μεγάλης περιπέτειας για την παγκόσμια οικονομία. Και επειδή η ακρίβεια είναι εδώ και χρόνια το Νο1 πρόβλημα για την κυβέρνηση, η εκτίναξη του πληθωρισμού σε συνδυασμό με ενδεχόμενα προβλήματα στον τουρισμό θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Έτσι, οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για προσφυγή στις κάλπες μετά τη ΔΕΘ δεν έχουν αποδυναμωθεί κάθε άλλο. Η στήλη συνομίλησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους που βάζουν στοίχημα ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο.
Ο ΠτΔ Κ. Τασούλας γιόρτασε τον έναν χρόνο θητείας στο ύπατο αξίωμα με μια συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά για την Καθημερινή της Κυριακής. Μέχρι στιγμής έχει δείξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια από κάθε προκάτοχό του σε ό,τι αφορά το δημόσιο λόγο. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και ένα πρωτοσέλιδο στο Βήμα της Κυριακής με δηλώσεις του. Το μήνυμά του είναι σταθερά υπέρ της εθνικής συνεννόησης και στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι συναντήσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς. Η στήλη ρώτησε δημοσκόπους και έμαθε ότι η δημοτικότητά του δεν είναι υψηλή παρά τις προσπάθειές του να εμφανιστεί ως ο επίμονος κηπουρός στον κήπο της συναίνεσης που είναι και μικρός και ξερός.
Ευτυχώς για την Χαριλάου Τρικούπη, ήταν μεγάλη η συμμετοχή στις κάλπες για την εκλογή συνέδρων και δεν υπήρξαν παρατράγουδα όπως φημολογούταν λόγω της μεγάλης εσωκομματικής έντασης το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς για την Χαριλάου Τρικούπη ο διαγραφείς Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα συμπαράστασης από ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ που αποδοκιμάζουν την απόφαση της ηγεσίας και τον συγχαίρουν για την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του.
Όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής τα πράγματα, η Άννα Διαμαντοπούλου στηρίζει δυναμικά τον Νίκο Ανδρουλάκη και δεν συντάσσεται με τους Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο που εκφράζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση χωρίς όμως να συνεργάζονται για κοινή στάση στο επικείμενο συνέδριο. Στην ίδια όχθη και ο Μιχάλης Κατρίνης, διατηρώντας την αυτονομία του, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έχει απομακρυνθεί από το Δήμαρχο Αθηναίων και κινείται στη βάση της δικής του ατζέντας. Ανεβασμένες οι μετοχές της Μιλένας Αποστολάκη, λόγω των χειρισμών της στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και της γενικότερης δημόσιας παρουσίας της, πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, Κ. Τσουκαλάς, Π. Δουδωνής. Δ. Μάντζος, Θ. Γλαβίνας.

