Σε κλίμα συναίνεσης εξέλεξε το προεδρείο της η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκη. Πρόεδρος εξελέγη η Ντόρα Μπακογιάννη, αντιπρόεδρος ο Γ. Κατρούγκαλος και γραμματέας ο Α. Λοβέρδος.
Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, συζητήθηκαν θέματα κυρίως οργανωτικά και καθορίστηκε το αντικείμενο των δύο ομάδων εργασίας, μια για θέματα αναπτυξιακά και μια για θεσμικά.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, αφού συνεχάρη την Ντόρα Μπακογιάννη για την εκλογή της δήλωσε ικανοποιημένος σημειώνοντας ότι σπανίως του συμβαίνει να ψηφίζει κάποιον Νεοδημοκράτη. Η πρώην υπουργός τον ευχαρίστησε και έσπευσε να δηλώσει ότι και η ίδια δεν συνηθίζει να ψηφίζει συριζαίους, αλλά το έκανε με χαρά.
Σχετικό-άσχετο ότι ο Γ. Παπανδρέου προσκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη στο Συμπόσιο της Σύμης. Συναινετικά και πάλι…