To ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ δεν προτίθενται να πειθαρχήσουν στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, νωρίτερα, ανακοίνωσε την απαγόρευση της πορεία του Πολυτεχνείου.
Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωση του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνιστά «επικίνδυνη κλιμάκωση του αυταρχισμού η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου» και ξεκαθαρίζει «πως θα δώσει το “παρών” με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και χαιρετίζει την απόφαση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και στην πορεία».
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ δεν δείχνει τέτοια διάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες στον Περισσό θεωρούν αυτονόητο και προφανές ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως έγινε και την Πρωτομαγιά.