Εκ των έσω πρόβλεψη για διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ & γκρίνια για τη μετριοπάθεια Τσίπρα

17 mins read

Στην ερώτηση “πώς είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;”, μια αξιόπιστη απάντηση έδωσε στη στήλη στέλεχος του κόμματος που πήρε μέρος την Τετάρτη το απόγευμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Α Αθήνας και μας περιέγραψε τι ειπώθηκε και πώς.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν μέλη από τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, από την ΚΕ, πρώην βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη που άκουσαν τον υπεραισιόδοξο γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο να προβλέπει βέβαιη εκλογική επιτυχία με ισχυρό διψήφιο ποσοστό και εκλογή δύο βουλευτών στην Α Αθήνας.

Το ακροατήριο όχι μόνο αμφισβήτησε τα προγνωστικά του αλλά του ζήτησαν το λόγο για πολλά. Τον εγκάλεσαν ότι η ηγεσία κάνει μονομέτωπο αγώνα κατά της κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο οι ίδιοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν! Επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα που τους ζητούν να προβάλλουν είναι γενικόλογο και αφηρημένο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το υποστηρίξουν. Και άσκησαν κριτική στον κλειστό τρόπο λειτουργίας της ηγετικής ομάδας και στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Γενικώς, γκρίνια. Τόσο μεγάλη που η συνεδρίαση ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις δέκα το βράδυ. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος βρέθηκε προ εκπλήξεως και, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να αλλάξει την ατμόσφαιρα που θα δυσκολέψει τον Νίκο Ανδρουλάκη αν δεν αναστραφεί με ένα απροσδόκητα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν αρέσει σε όλους στον ΣΥΡΙΖΑ η στροφή στη θεσμικότητα και τη μετριοπάθεια που έχει κάνει ο Αλέξης  Τσίπρας και το γεγονός, για παράδειγμα, ότι οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε στη συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ επιδοκιμάστηκαν από αρθρογράφους στα συστημικά ΜΜΕ, όπως οι ίδιοι τα αποκαλούν. Η τάση που θα μπορούσε να περιγραφεί με τον κωδικό “Κούγκι” παραμένει ισχυρή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με άλλα λόγια, Πολλακιστής δεν είναι μόνο ο Πολάκης.

Η απουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο εξωτερικό (από τον Καναδά στις ΗΠΑ) είναι μια επαρκής εξήγηση για την αποχή του από τον δημόσιο διάλογο μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι; Όχι, για όλους στο εσωτερικό της ΝΔ. Κάποιοι θεωρούν ότι προστατεύεται και δεν αξιοποιεί την υψηλότατη δημοτικότητά του για να βοηθήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Η σχετική συζήτηση έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, συζητώντας “στο πόδι” με αριστερής ταυτότητας σχολιαστή του αποκάλυψε ότι στα νιάτα του πέρασε περίοδο μύησης στον τροτσκισμό. Σαν εφηβικό εκκεντρισμό το θυμάται…

Facebook Comments