ΑρχικήBackstageΗ απόφαση για τους «Σπαρτιάτες», το μέλλον της Ούρσουλα και η αχίλλειος...

Η απόφαση για τους «Σπαρτιάτες», το μέλλον της Ούρσουλα και η αχίλλειος πτέρνα της ΝΔ

Πριν από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, θα εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα της εκλογής των “Σπαρτιατών”.

Θεωρείται πιθανό ότι το ακροδεξιό κόμμα θα βρεθεί εκτός Βουλής ως φενάκη της καταδικασμένης Χρυσής Αυγής και σε αυτή την περίπτωση οι έδρες του θα μοιραστούν στα υπόλοιπα κόμματα.

Συνεχίζεται η έρευνα Ευρωπαίων εισαγγελέων για τη διαπραγμάτευση που έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με την εταιρεία Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο αρκετοί θεωρούν ότι δεν είναι “κλειδωμένη” η επανεκλογή της ακόμη και αν βρεθούν οι αναγκαίοι ψήφοι στο ευρωκοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν τα καταφέρει, φαβορί για τη διαδοχή της θεωρείται ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η ασφάλεια, παραδοσιακά προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ, έχει γίνει αχίλλειος πτέρνα για την κυβέρνηση. Το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας σήκωσε πανό έξω από τη Βουλή, σε συμβολικό επίπεδο, δημιούργησε εντυπώσεις ιδιαίτερα ενοχλητικές για το πιο συντηρητικό κοινό του κυβερνώντος κόμματος, ενώ προκάλεσε σοκ η γυναικοκτονία που έγινε έξω από αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε καταφύγει για να καταγγείλει τον δράστη.

Η στήλη πληροφορείται ότι στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη επικρατεί εκνευρισμός, ο οποίος σύντομα θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες δράσεις.

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους εφήβους πραγματοποιήθηκε στην “Τεχνόπολη” του Δήμου Αθηναίων με πρωτοβουλία δύο ΜΚΟ (ΕΠΑΨΥ και Εξέλιξη ζωής) και συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παιδοψυχιατρική φροντίδα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

-5% με 13% των παιδιών και των εφήβων εμφανίζουν υψηλά σκορ σε συμπτώματα συμπεριφορικών διαταραχών όπως επιθετικότητα και εναντιωματική συμπεριφορά 5% με -12% εμφανίζουν υψηλά σκορ σε συμπτώματα διαταραχών εσωτερίκευσης όπως το άγχος και η κατάθλιψη.
-Έως και 13% βιώνουν προβλήματα σε σχέση με τους συνομηλίκους όπως εκφοβισμό, 6.6% με 10% εμφανίζουν υψηλά σκορ σε συμπτώματα κατάθλιψης
-12% εμφανίζουν υψηλά σκορ σε συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής
-7.1% αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερκινητικότητας
-14% των εφήβων ηλικίας 12 – 17 ετών, παρουσίασαν μία τουλάχιστον αυτοτραυματιστική συμπεριφορά στο διάστημα των τελευταίων 6 μηνών πριν από την αξιολόγηση