ΑρχικήBackstageΗ ικανοποίηση Κασσελάκη και ο ενοποιητικός Δούκας

Η ικανοποίηση Κασσελάκη και ο ενοποιητικός Δούκας

Είκοσι νησιά σε οκτώ μέρες! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης “το τερμάτισε” παρόλο που ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός για ταξίδι στο Αιγαίο.

Είναι τόσο ικανοποιημένος από τη ναυτική περιοδεία που προγραμματίζει, μέσα στον Μάιο, να επισκεφθεί τη Ρόδο, το Καστελόριζο και τη Σύμη καθώς επίσης τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο που δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της έντασης των ανέμων.

Το κάνει βάσει σχεδίου ή απλώς τυχαίνει; Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν κάθε λόγο να αναρωτιούνται πώς γίνεται να αναδεικνύεται τόσο συχνά ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ως το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να φέρνει κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Θα περνούσε “στα ψιλά” η συμμετοχή του σε εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στα Τρίκαλα εάν στην κατάμεστη αίθουσα δεν κάθονταν δίπλα-δίπλα η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη, η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Όλγα Μαρκογιαννάκη και άλλα στελέχη των δύο κομμάτων. Ήταν μάλιστα τόσο ζεστή η ατμόσφαιρα που τίποτα δεν παρέπεμπε στην ψυχρότητα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Κασσελάκη-Ανδρουλάκη.

Μα πού χάθηκε ο Γιώργος Πατούλης; Θυμάστε που όταν “κόπηκε” από υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, κυκλοφόρησε η φήμη ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή; Όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο αλλά δεν έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση ούτε με τον διάδοχό του Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, έγινε “απογραφή” στην Περιφέρεια Αττικής για το έργο του και ο νοών νοείτω.

Για βεντετιλίκι επικρίνουν, πίσω από την πλάτη της, την υποψήφια ευρωβουλευτή Σοφία Μπεκατώρου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει σηκώσει, λένε, ψηλά τον αμανέ επειδή στις δημοσκοπήσεις σαρώνει και φαίνεται ότι διεκδικεί ακόμη και πρωτιά. Βέβαια, ξεχνούν ότι αν ήθελε θα μπορούσε να μην πάρει μέρος στις προκριματικές και να επιδιώξει απευθείας συνεννόηση με την Κουμουνδούρου. Αυτό θα ήταν σίγουρα βεντετιλίκι.

Μια ευχάριστη έκπληξη είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τον υποδέχθηκε με μεγάλη θέρμη και του ανέφερε πόσο καλά λειτουργεί ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στην Αμερική. Το μόνο που δεν περίμενε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συζητώντας για πρώτη φορά με τον Ελπιδοφόρο, ήταν να ακούσει τόσο προοδευτικές απόψεις. Αν το έμαθε η ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που από τη θητεία της ως πρέσβης στην Ουάσιγκτον έχει κάκιστες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, μάλλον θα “φόρτωσε”.