ΑρχικήBackstageΗ καθόλου τυχαία εξαφάνιση της Ασημακοπούλου και το σοκ στον «παλιό κόσμο»...

Η καθόλου τυχαία εξαφάνιση της Ασημακοπούλου και το σοκ στον «παλιό κόσμο» του ΣΥΡΙΖΑ

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019, συμμετείχαν 40 κόμματα, ενώ τώρα θα πάρουν μέρος 31 κόμματα.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη γενική αίσθηση ότι θα υπάρξει κατακερματισμός και μεγάλη διάχυση της ψήφου, έχει δημιουργήσει αισιοδοξία σε αρκετούς “μικρούς” ότι θα καταφέρουν να φτάσουν το 1,5% που απαιτείται για να εξασφαλίσουν κρατική χρηματοδότηση. Οσοι το πετύχουν θα βάλουν πλώρη και για τις εθνικές εκλογές.

Τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις σχετικά με την επιστολική ψήφο και η εκτίμηση στο ΥΠΕΣ είναι ο τελικός αριθμός θα κινείται γύρω στις 150.000. Πάλι καλά λένε οι κυβερνητικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή η προσδοκία όταν πάρθηκε η σχετική απόφαση. Η υπόθεση της διαρροής των ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων είχε κόστος. Και δεν είναι τυχαίο ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει εξαφανιστεί.

Σοκ στον “παλιό κόσμο” του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρώτη δημοσκόπηση για τις επιδόσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών που δημοσιοποιήθηκε (της Opinion Poll για το Action 24). Το γεγονός ότι η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις επιβεβαιώνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προσελκύει νέο εκλογικό κοινό που δεν γοητεύεται από τους βετεράνους του κόμματος, όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Τσίπρας ή η πρώην εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη. Αντίθετα, βλέπει με συμπάθεια πχ τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου αλλά και τον εξάδελφο και συνεπώνυμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτή η τάση καταγραφεί και στην κάλπη, την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα καινούριο κόμμα.

Με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του “Κόσμου” επισημοποιείται η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος που ίδρυσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στις ευρωεκλογές. Η επίμονη προσπάθεια της “Νέας Αριστεράς” για συνεργασία δεν ευοδώθηκε και ο βασικός λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν ισχυρή πιθανότητα για εκλογή δύο ευρωβουλευτών και έτσι ο Π. Κόκκαλης αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να βρεθεί πίσω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ε, αυτό δεν θα το άντεχε.

Στους κόλπους της κεντροαριστεράς συζητιέται από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, ότι ελέγχεται για υπόθεση διαφθοράς η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού Π. Σάντσεθ. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει πολλές φορές στιγματιστεί από τέτοιου είδους σκάνδαλα και σε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εκλογική υποχώρησή της. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν πόσο ακριβά πλήρωσαν τον Τσοχατζόπουλο…