ΑρχικήBackstageΗ κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας με σκοπό...

Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας με σκοπό το Ειδικό Δικαστήριο

Συγκρατήστε δυο φράσεις από την μέχρι στιγμής συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Κ. Μητσοτάκη ως “αρχηγό του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών, εντολέα του παρακράτους” και την επόμενη μέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης διεμήνυσε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίσει τις εκλογές θα ξεκινήσει τις διαδικασίες συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής που θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η κρυφή ατζέντα της Κουμουνδούρου είναι η συγκρότηση κυβέρνησης μειοψηφίας ειδικού σκοπού για τη διαλεύκανση αυτής της δυσώδους υπόθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου.
Και ναι, αυτή θα μπορούσε να είναι κυβέρνηση των ηττημένων, παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι αν δεν κερδίσει τις εκλογές δεν πρόκειται να προσπαθήσει για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Επειδή απειλείται η δημοκρατία, σύμφωνα με την αφήγησή του, μπορεί να αλλάξει στρατηγική για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας και να αξιοποιήσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή μετά τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο μυαλό του έχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας που θα στηρίζεται στην ανοχή των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μέσω της απουσίας τους από την ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ήθελε βέβαια ως κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αρκεστεί στην σιωπηρή συγκατάθεση τους.
Αυτό το σενάριο έχει συζητηθεί στον πολύ στενό κύκλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλα στελέχη του κόμματός του που τον ξέρουν καλά και μπορούν να τον “μεταφράζουν”, έχουν καταλάβει ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.
Ασφαλώς δεν θα συμφωνήσουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια τέτοια στρατηγική, καθώς υπάρχουν και στελέχη, τα μετριοπαθέστερα, που δίνουν μεγάλη σημασία στην οικονομική πρόοδο της χώρας και αντιλαμβάνονται ότι η πολακική προσέγγιση για Κούγκι και ρεβανσισμό (ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!) δεν συνάδει ούτε με την επενδυτική βαθμίδα ούτε με την αύξηση των εξαγωγών και την καινοτομία.
Αντιλαμβάνονται επίσης ότι θα πρόκειται για μια κυβέρνηση περιορισμένης βιωσιμότητας που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η δεύτερη φορά αποδειχθεί χειρότερη από την πρώτη σε σχέση με τη διεθνή εικόνα της χώρας και το ευρωπαϊκό της κύρος.
Το βέβαιο είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για τον Κ. Μητσοτάκη ως “αρχηγό εγκληματικού δικτύου” δεν ήταν απλώς αμετροεπής. Εριξε την πρώτη τουφεκιά σε έναν πόλεμο, που αν κηρυχθεί, θα είναι ενδεχομένως περισσότερο και διαφορετικά καταστροφικός από όσο ο ίδιος έχει εκτιμήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ