ΑρχικήBackstageΗ μάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη 2η θέση, η δυσαρέσκεια Μαξίμου για Ασημακοπούλου...

Η μάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη 2η θέση, η δυσαρέσκεια Μαξίμου για Ασημακοπούλου και τι ενώνει Τεμπονέρα και Ραγκούση

Κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας,  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Φέτος, στις 24 Μαρτίου, τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς οι σχέσεις ΙερώνυμουΚ.Σακελλαροπούλου έχουν ψυχρανθεί λόγο της νομοθέτησης τις ισότητας στο γάμο. Η στήριξη της μεταρρύθμισης από την ΠτΔ και η παρουσία της σε μια γιορτούλα που έγινε μετά την ψηφοφορία σε wine bar στο κέντρο της Αθήνας, με τον Α. Σκέρτσο και τον Αλ. Πατέλη, εξόργισαν την Ιερά Σύνοδο και την έχουν καταστήσει κατά κάποιον τρόπο ανεπιθύμητη στα “σαλόνια” τους. Δύσκολη η άσκηση για τον Ιερώνυμο…
Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε την άποψη του υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη ότι είναι λάθος να υποτιμάται ο Στέφανος Κασσελάκης και να θεωρείται ηττημένος από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τα λέει αυτά από την πρώτη στιγμή που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης και επιμένει.
Όχι, δεν είναι ευχαριστημένοι στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπόθεση της διαρροής των emails ομογενών ψηφοφόρων και της αξιοποίησής τους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Αντίθετα, δεν τους αρέσει καθόλου που το θέμα έφτασε μέχρι την Κομισιόν, με ερωτήσεις ευρωβουλευτών της αντιπολίτευσης, ούτε που εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα. Και η οδηγία που έχει δοθεί στην ευρωβουλευτή είναι να κρατάει χαμηλά τους τόνους.
Στην Κουμουνδούρου ασφαλώς και δεν ικανοποιήθηκαν με το θόρυβο που προκάλεσαν δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη που άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος συνέταξε την αναφορά σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σε περικοπή κονδυλίων για την Ελλάδα λόγω προβλημάτων στη λειτουργία του κράτους δικαίου. Εξ ου προκύπτει ότι η προσπάθεια να τα μαζέψει εκ των υστέρων δεν ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση, αλλά μια υπαγορευμένη επιλογή.
Τεμπονέρας και Ραγκούσης έχουν πλέον άπλετο ελεύθερο χρόνο.Η μη συμμετοχή τους στο 15μελές Εκτελεστικό Γραφείο (που θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο), το οποίο αποτελεί πλέον το βασικό κέντρο παραγωγής πολιτικής και σχεδιασμού στρατηγικής, τους αφήνει εκτός πεδίου λήψης αποφάσεων. Μια λύση θα ήταν ενδεχομένως να αρχίσουν. να κάνουν παρέα μεταξύ τους. Τους ενώνουν πολλά: Η φιλοδοξία, η ματαίωση, το άχτι για τον Στ. Κασσελάκη, το άγχος για το πολιτικό τους μέλλον αφού δεν είναι καν βουλευτές.