Η οριστική απόφαση Τσίπρα και τα «μπλοκ» των δελφίνων

8 mins read
Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και δεν θα είναι μια θεατρική κίνηση. Θα εγκαταλείψει την ηγεσία, το έχει αποφασίσει και είναι οριστικό, όπως λένε πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά του. Η συζήτηση για την επόμενη μέρα και την μεταΤσίπρα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει, με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, για να μην υποστεί και άλλο πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις επόμενες κάλπες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, τα πρόσωπα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στην κούρσα της διαδοχής είναι η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Ρένα Δούρου, η οποία υποστηρίζεται από το δίδυμο ΠαππάςΣπίρτζης.
Η έντονη αντίδραση της Δούρου στις δηλώσεις Παπαδημούλη για τα νέα πρόσωπα που πρέπει να βγάλει μπροστά ο Τσίπρας, αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον αν ιδωθούν υπό το φως αυτής της συνθήκης.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είναι και κοντά και μακριά, δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία, όπως βεβαιώνουν συνομιλητές του, παρόλο που ενδιαφέρεται για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει.
Μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την ηγεσία, θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από την Κουμουνδούρου. Θα τον ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο από τους στενότερους συνεργάτες του, ακόμη και αν ο/η επόμενος/η πρόεδρος τους θέλει κοντά του/της.

Facebook Comments