ΑρχικήBackstageΗ σφήνα Ζαγοράκη και η έκπληξη Λοβέρδου

Η σφήνα Ζαγοράκη και η έκπληξη Λοβέρδου

Οι πληροφορίες ότι ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, ποδοσφαιριστής, Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει ενόχληση σε αρκετά στελέχη που αμφισβητούν την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εκτός από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ισχυρές αντιρρήσεις έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Φίλιππος Σαχινίδης κα. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εύλογο είναι να ανησυχούν για τις ψήφους του ΠΑΟΚ που θα φέρει ο Ζαγοράκης στη διεκδίκηση της τρίτης του θητείας (!) ενώ από την πλευρά τους κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλούν για μεταγραφή καιροσκοπισμού που δεν συνάδει με την ιστορία και τις αξίες της παράταξης. Έτσι ακριβώς μας το είπαν.

Η οιωνοί των δημοσκοπήσεων προφανώς και επηρεάζουν την ατμόσφαιρα γκρίνιας και μιζέριας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μέσα σε έναν μήνα έχασαν την υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό χρεώνεται από τους περισσότερους σε λάθη και παραλείψεις της ηγεσίας. Καθόλου τυχαίο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να προαναγγείλει τη θετική ψήφο του κόμματος του για τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα αγοραστούν από τον Καναδά. Έδωσε σήμα αλλαγής αντιπολιτευτικής γραμμής.

Το γεγονός ότι οι “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου καταγράφονται στις μετρήσεις με το “καλημέρα”, εξέπληξε τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη. Δεν περίμεναν ότι ο πρώην υπουργός θα επωφεληθεί από αμφίπλευρες διαρροές, εκ δεξιών και εξ αριστερών του, δηλαδή και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, και ανησυχούν ότι αυτό θα συνεχιστεί. Την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει, διαδικτυακά, την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, που, όπως γνωρίζει η στήλη, είναι δικηγόρος χωρίς παρελθόν στις κομματικές αρένες.

Ο Σπύρος Καρανικόλας ήταν εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου όταν έδινε τη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και δείχνει να το χαίρεται. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που εντάχθηκε στη ΝΔ, προεκλογικά, δεν χρειάστηκε να… κουραστεί, αφού δεν του ανατέθηκε απολύτως τίποτα.

Η μη ανακοίνωση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά με τα πρώτα 28 ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ επίσης ξάφνιασε. Οι μεν το είδαν υπέρ του, ότι του δίνουν χρόνο να κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ, οι δε το είδαν κατά του, ότι δεν είναι “κλειδωμένη” η συμφωνία. Το πρώτο ισχύει.

ΚΟΥΙΖ

Ποιος βουλευτής της ΝΔ (από τη βόρεια Ελλάδα) αρνήθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής;