ΑρχικήBackstageΗ συνέντευξη Σαμαρά, η ενόχληση Μαξίμου για Τσακλόγλου και ποιος βουλευτής «διαπραγματευόταν»...

Η συνέντευξη Σαμαρά, η ενόχληση Μαξίμου για Τσακλόγλου και ποιος βουλευτής «διαπραγματευόταν» με Αχτσιόγλου

Όχι, δεν υπάρχει ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της ΝΔ που έχει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ότι στο πλαίσιο της αναγκαίας πολυσυλλεκτικότητας για ένα κυβερνητικό κόμμα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που κοιτάζει προς το κέντρο.  Το ότι θα αξιοποιηθεί η παρέμβασή του Αντ. Σαμαρά από αριστερούς και δεξιούς αντιπολιτευόμενους κύκλους το έχουν προεξοφλήσει.

Πηγές της στήλης διαβεβαιώνουν ότι ούτε οι αντιρρήσεις του Αντ. Σαμαρά για τον γάμο των ομοφυλοφίλων αποτελούν πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλωστε, είναι γύρω στους 70 οι βουλευτές της ΝΔ που στέκονται από επιφυλακτικά έως αρνητικά απέναντι στη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ίδιο ισχύει και για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που αναμένεται να έρθουν στη Βουλή προς κύρωση μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ. Αλλά μια ψυχή που είναι να βγει καλύτερα να βγει ένα εξάμηνο πριν από τις ευρωεκλογές παρά μετά. Κάπως έτσι φαίνεται πως το σκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου, πάντως, υπήρξε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ατυχέστατη ειρωνική αναφορά του στον δικηγόρο με τα χαμηλά εισοδήματα που θα μπορούσε να γίνει ντελιβεράς για να βγάζει περισσότερα έριξε λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων των ελευθέρων επαγγελματιών για το νέο φορολογικό. Η συγγνώμη που είπε ήταν αυτονόητη και υποχρεωτική αλλά σε κάθε περίπτωση έμεινε μια σκιά.
Η σχέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με παράγοντες της ομογένειας έχει διαταραχθεί σοβαρά όπως φαίνεται από πλήθος διαρροών εναντίον του. Έχει, όμως, και ισχυρούς υποστηρικτές. Η στήλη γνωρίζει ότι οι μεγάλοι δωρητές έστειλαν επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να εκφράσουν το σεβασμό και την αλληλεγγύη τους προς τον Ελπιδοφόρο. To be continued που λένε και στη Νέα Υόρκη.
ΚΟΥΙΖ
Ποιος/α βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε σκληρά με την ομάδα Αχτσιόγλου και τελικά δεν ακολούθησε στην έξοδο;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ