ΑρχικήBackstageΟ ανασχηματισμός γενικών γραμματέων, η αγωνία του Σπίρτζη και ο απρόσμενος σύμμαχος...

Ο ανασχηματισμός γενικών γραμματέων, η αγωνία του Σπίρτζη και ο απρόσμενος σύμμαχος του Κασσελάκη

Προαναγγελία ανασχηματισμού, με ημερομηνία και ονόματα, δεν έχει ξαναγίνει.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, λέει, θα φύγουν δεκάδες γενικοί γραμματείς κυρίως εκείνοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πάντως δεν είναι κομματικοί, στο πλαίσιο της επιστροφής στις ρίζες που ζητά η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η στήλη γνωρίζει ότι σε ένα υπουργείο έχουν ξεσηκωθεί υπηρεσιακοί παράγοντες που διαφωνούν με τη φημολογούμενη απομάκρυνση ΓΓ, αλλού το γραφείο υπουργού διαψεύδει τις διαρροές που γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ένας από τους φερόμενους ως φευγάτους ΓΓ έχει προγραμματίσει άδεια την επόμενη εβδομάδα. Καλά ξεμπερδέματα!

Εντυπωσιακή η καθυστέρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πάρουν θέση υπέρ κάποιου/ας υποψηφίου/ας για την ηγεσία. Ακόμη και βουλευτές ταυτισμένοι μέχρι τώρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη αρνούνται προσκλήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, για να μην πιεστούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Και καλά, ορισμένοι/ες περιμένουν να ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου για να την υποστηρίξουν – για ποιο λόγο όμως κρατιούνται οι υπόλοιποι/ες; Μήπως γιατί θέλουν να βρεθούν δίπλα στον νικητή και ακόμη δεν μπορούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις;

Καμία έκπληξη για την υποστήριξη του Νίκου Παπανδρέου στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ετσι κι αλλιώς υπάρχει ιστορική σχέση, αφού ο Γερουλάνος έκανε το πρώτο βήμα στην πολιτική ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, πριν από περίπου 25 χρόνια. Έπειτα, ίσως κυρίως, η σχέση του Νίκου Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη βρίσκεται στο ναδίρ, όπως μαρτυρά και η επιλογή του Γ. Μανιάτη ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατανοητή η αγωνία του Χρήστου Σπίρτζη να αναδειχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία του αντικασσελακικού μπλοκ στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο χαρακτηρισμός “ξεπεσμένος στιχουργός” για τον Νίκο Μωραΐτη, επειδή τον θεωρεί άτυπο συνεργάτη του Στ. Κασσελάκη, ήταν τόσο ατυχής που μόνο ως γραφικότητα μπορεί να σχολιαστεί. Γκουγκλάρεις και βλέπεις πόσο επιτυχημένος ήταν και παραμένει ο Μωραΐτης στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Μα αυτό βρήκε να πει;

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην απόφασή του για την οικονομική εξυγίανση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την “Αυγή” και τον ρ/σ “Στο Κόκκινο”. Ο διαγραφείς από τη ΝΔ πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, με μια ανάρτηση, απάντησε στην εσωκομματική αντιπολίτευση που επιτίθεται στον Στ. Κασσελάκη κάνοντας πως δεν βλέπει το άδειο κομματικό ταμείο.

Η ανάρτηση του Γ. Κύρτσου

Κώστας Ζαχαριάδης και Διονύσης Τεμπονέρας αναρωτιούνται πως έβγαινε η Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3% και δεν μπορεί να εκδοθεί- λόγω οικονομικής αδυναμίας- σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15%. Ευχαρίστως να τους λύσω τη δήθεν απορία τους. Παλαιότερα η Αυγή είχε κάποια κυκλοφορία και κάποια επ σόδα γιατί δεν είχε επέλθει ακόμη η γενική κατάρρευση του Τύπου. Μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία το 2019, μια μάζα αγωνιστών της αριστεράς και της προόδου βολεύτηκε στην ημιθανή Αυγή πολλαπλασιάζοντας το κόστος λειτουργίας της με περίπου ανύπαρκτα έσοδα. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν μπορεί να κρύψει η κριτική στον Κασσελάκη ο οποίος την εποχή που οι κομματικοί έριχναν έξω την Αυγή,επετύγχανε..αμέριμνος στις ΗΠΑ.